Arke vliegt voortaan naar Al Maktoum Intl. Airport (DWC)

Arke vliegt met ingang van het komende winterseizoen naar Al Maktoum International Airport (DWC) in plaats van naar Dubai International Airport (DXB). Al Maktoum International Airport is het nieuwe vliegveld van Dubai, gelegen in Dubai World Central. Het vliegveld moet uiteindelijk tot de grootste vliegvelden ter wereld gaan behoren. Er verandert niets op het gebied van vluchttijden en toestel. Arke blijft vanaf Amsterdam met een Boeing 737 naar Dubai vliegen, waardoor er op de terugreis een tankstop ingelast wordt. Deze tankstop staat overigens niet vermeld binnen het reisschema op de site van Arke. Daar staat vlucht OR 410 gewoon als ‘non-stop’ vlucht vermeld.

De vluchttijden zijn deze winter (wijzigingen voorbehouden):
Amsterdam – Dubai DWC met OR409: vertrek omstreeks 22:45 uur, aankomst omstreeks 07:55 uur (volgende dag)
Dubai DWC – Amsterdam met OR 410: vertrek omstreeks 08:50 uur, aankomst omstreeks 16:10 uur

Dit zijn lokale tijden. Zodra de wintertijd ingaat is de aankomst en het vertrek in Dubai een uur later.

Voor toeristen die naar Dubai vliegen lijkt het een klein verschil, maar dat is het niet. Dubai International Airport ligt vlak bij het oude Dubai en op ongeveer twintig minuten rijden van de cruiseterminal bij normale verkeersomstandigheden. Al Maktoum International ligt ten zuidoosten van de Jebel Ali Free Zone, helemaal ten zuiden van Dubai (bekijk lokatie op google maps). Voor wie in Dubai Marina, aan JBR Beach Residences of op Palm Jumeirah moet zijn is deze luchthaven waarschijnlijk zelfs gunstiger wat betreft ligging en reistijd. Wie echter in het oudere deel van Dubai moet zijn of naar de cruiseterminal moet wordt de reistijd ineens wel een stuk langer. Wie naar Dubai International Airport wil vliegen die kan altijd nog met KLM of Emirates naar Dubai vliegen.

De eerste vluchten naar Al Maktoum Airport zijn in de aanbieding. Je kunt nu al vluchten boeken met vertrek in oktober vanaf 259 euro per persoon voor een retourtje. Spotgoedkoop en tijdelijk, dus wees er snel bij. Deze aanbieding kun je tijdelijk boeken via deze link.

Photo credit: GerardvdSchaaf / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)Plaats een reactie