Auto is een must in Amerika

Als je een vakantie naar de Verenigde Staten van Amerika boekt dan kun je eigenlijk niet om een auto heen, tenzij dat je New York City bezoekt. Dat is eigenlijk de enige Amerikaanse bestemming waar een auto meer last dan lust is. Het verkeer in New York en de parkeertarieven die daar gelden zorgen ervoor dat je beter af bent met het openbaar vervoer. Voor alle andere bestemmingen in Amerika geldt dat je eigenlijk niet om een huurauto heen kunt.

Rondreis

Een auto geeft je ook de mogelijkheid om een rondreis door een deel van de V.S. te maken. Rondreizen door Amerika zijn erg populair onder Europese toeristen, omdat ze op die manier het maximale uit hun Amerika vakantie kunnen halen. Populaire rondreizen zijn westelijk Amerika (Californië en Nevada), Florida en de zuidelijke staten. Ook zie je steeds meer mensen kiezen voor rondreizen door de nationale parken zoals Yellowstone.

Fly & Drive

Omdat je tegenwoordig gemakkelijk online je accommodaties kunt boeken hoef je je accomodaties niet langs de hele route vooraf vast te leggen. Als je meer vrijheid wilt dan is het handiger om een Fly & Drive te boeken dan dat je een vooraf vastgelegde rondreis boekt. Bij een Fly & Drive boek je eigenlijk een vlucht met een huurauto, waarbij je ter plaatse de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt. Het is dan wel aan te raden om de eerste overnachting wel vast te leggen, zodat je na een vermoeiende reis niet meer op zoek hoeft te gaan naar een hotel of motel.Plaats een reactie