Automatisch tol betalen in Frankrijk

Nederlandse toeristen kunnen voortaan ook automatisch tol betalen op de tolwegen in Frankrijk. Sinds vandaag kun je bij de ANWB zogenaamde tolbadges kopen, waarmee je door de tolpoorten kunt rijden waar een grote oranje letter “T” boven hangt. Voor deze poorten komen rijen amper of niet voor, terwijl de normale tolpoorten voor betalingen met creditcard of cash vooral in de zomermaanden voor vrij lange wachttijden kunnen zorgen.

Om zo’n tol-badge aan te schaffen dien je naar een ANWB-winkel te gaan. Online of telefonisch bestellen kan niet. De tol-badge voor de Franse snelwegen moet op naam gezet worden en geactiveerd worden. De tol-badge kan ook gebruikt worden om parkeergeld te betalen op meer dan driehonderd Franse parkeerterreinen en in parkeergarages.

Kosten
Er zitten wel kosten verbonden aan dit gemak. De tol-badge kost € 7,50. Niet-leden betalen iets meer: € 11,00. Daarnaast wordt er een tarief van € 1,60 gehanteerd voor iedere kalendermaand waarin je de tol-badge gebruikt. Dit zijn kosten buiten de normale tolgelden.

Meer info over de tol-badge vind je op de ANWB-site.Plaats een reactie