Barcelona met kinderen

Een zeer populaire bestemming in Europa is de stad Barcelona. Natuurlijk is de stad bekend om de Sagrada Familia, Camp Nou en Park Güell. Het is een stad die enorm veel te bieden heeft voor alle typen toeristen. Naast de alom bekende bezienswaardigheden kan Barcelona ook een hele leuke stad zijn om met je gezin en kinderen te vertoeven. Hoe richt je een reis naar Barcelona in zodat ook de kinderen leuke dingen kunnen doen?

Montjuïc
Natuurlijk vinden kinderen veel van de bezienswaardigheden waar volwassenen naar toe gaan ook leuk, maar de spanningsboog van een kind is nou eenmaal niet zo groot als bij volwassenen. Het is dus zaak om een goede mix te vinden van attracties waardoor de kinderen zich niet gaan vervelen. In het zuidwesten van Barcelona ligt de heuvel Montjuïc. Aan de voet van de heuvel liggen prachtige fonteinen, de ‘Font Magica’ en het ‘Museu Nacional d’Art de Catalunya’. Bovenop de heuvel ligt het kenmerkende kasteel van Montjuïc.  Naast de magische fonteinen is de kabelbaan ook zeker een attractie die de kinderen erg leuk zullen vinden. Een locatie waar zowel volwassenen als kinderen een leuke herinnering zullen overhouden.

Camp Nou
Een andere bezienswaardigheid dat zeker de moeite waard is voor kinderen en volwassenen is het Stadion van Barcelona, Camp Nou. Dit immense stadion kan bijna 100.000 bezoekers faciliteren tijdens een voetbalwedstrijd. Je kunt er de ‘Camp Nou experience’ beleven, een tour door het stadion en een bezoek aan het interactieve museum van FC Barcelona. Kinderen en voetbal gaan altijd goed samen en zeker een plaats waar de grote sterren zoals Messi spelen, spreken erg tot de verbeelding van kinderen en vaders die nooit opgegroeid zijn. Ongetwijfeld dat de moeders het dan ook wel leuk zullen vinden.

Eten
Iets waarbij je ook goed rekening kunt houden in het gezelschap van kinderen is het eten. Barcelona heeft tal van eetgelegenheden binnen elk budget en ieder zijn smaak. Veel restaurants bieden kindermenu’s en kindergerechten aan. Ook is Barcelona bekend om zijn tapas. Deze kleine typische Spaanse hapjes zijn natuurlijk ideaal om je kinderen kennis te laten maken met de befaamde Spaanse keuken.

Barcelona houdt erg rekening met gezinnen en kinderen. Pas je dagindeling aan op de interesses van je kinderen. Zorg dat de kinderen een mooie mix krijgen van vertier en cultuur, want dat kan prima in de Catalaanse hoofdstad.Plaats een reactie