Barceloneta

Misschien wel een van de leukste delen van Barcelona is de wijk La Barceloneta. De wijk ligt direct ten noorden van Port Vell. De blikvanger van La Barceloneta is het lange zandstrand. Op zomerse dagen is dit dé plek om lekker van het strandleven te genieten.

Het strand van Barceloneta is voorzien van diverse voorzieningen zoals douches, toiletten diverse strandbars, speeltoestellen en stoelen. Langs het strand is een fraaie wandelpromenade aangelegd. Deze voert vanaf het zuidelijke puntje van Barceloneta tot aan de olympische haven.

De straten zelf bestaan vooral uit blokken met woningen, aangevuld met wat winkels en horecagelegenheden. Op de kop van de straten, aan de kant van het strand, zijn een aantal aangename terrassen gesitueerd.

Het strandleven is wat Barcelona zo onderscheidend maakt van veel andere populaire stedentripbestemmingen. Topbestemmingen zoals Londen, Praag, Wenen, Berlijn en Madrid kennen geen strand. La Barceloneta is daarom een zegen voor Barcelona, want dankzij de zandstrand van o.a. Barceloneta is de stad ook een ideale bestemming voor mensen die zon, zee en strand willen combineren met prachtige bezienswaardigheden en een fantastische stadscultuur.



Plaats een reactie