Belachelijke prijzen

Mede dankzij hotelboekingssites zoals booking.com is het tegenwoordig vrij gemakkelijk om een beetje luxe hotel tegen fatsoenlijke prijzen te boeken. De prijzen zijn door de komst van het internet immers veel transparanter geworden. De grote hotelketens proberen daarom op andere manieren hun marges te verhogen. Zo is eten of drinken in je hotel vaak duurder dan in de directe omgeving als je in een grotere stad zit. Twee weken geleden verbleef ik in het Hilton hotel in Keulen en die maken het wel erg bont. Een kamerprijs van 126,35 euro per nacht voor een eenpersoonskamer is netjes te noemen, zeker omdat het ontbijt inbegrepen is. Parkeren tegen 28 euro per dag is al wat minder schappelijk te noemen, maar is niet zo veel duurder dan elders in Keulen.

Wat wel duur te noemen is, is bijvoorbeeld het flesje mineraalwater dat op de kamer staat. Wil je deze opdrinken dan mag je 5,95 euro aftikken voor 0,75 liter water. Een flesje fris kost je 4 euro. Echt duur is bellen of internetten. Bellen naar Nederland kost je 4,20 euro per minuut. Dat is bijna twintig keer zoveel als wanneer je met je mobiele telefoon naar Nederland zou bellen. Bellen naar buiten Europa kost zelfs 9,90 euro per minuut. Een belachelijk hoog tarief in deze tijd.

Dat geldt overigens helemaal voor internet via WI-FI. De prijs daarvoor bedraagt in Hilton Köln 20 euro per apparaat per dag. Een bedrag dat helemaal niet meer van deze tijd is. Jammer dat het Hilton zichzelf op zo’n manier belachelijk maakt. Ik heb lekker via 4G gesurfd. Is uiteindelijk veel goedkoper dan het draadloos internet van het hotel.Plaats een reactie