België

Men vraagt mij weleens waarom ik zoveel in België kom. Een terechte vraag, want als je kijkt naar het aantal keren dat ik in het buitenland kom, er redelijk wat keren zijn dat ik in België vertoef. Vaak is dat overigens maar voor één dag of zelfs maar een dagdeel. Het feit dat ik op ongeveer acht kilometer van de Belgische grens woon verklaart al een hoop. Al sinds mijn vroege jeugd kom ik veel in België. Een redelijk deel van mijn uitgaansleven heeft zich onder andere in Antwerpen afgespeeld. Antwerpen is sowieso een stad waar ik veel kom. Ik ga naar Antwerpen om naar de bioscoop te gaan, te winkelen of lekker uit te gaan eten. Dat doe ik zelfs vaker in Antwerpen dan in mijn eigen woonplaats.

Dat België en met name Antwerpen dan ook een belangrijke rol zijn gaan spelen binnen mijn carriere als beroepsreiziger, zou geen verrassing mogen zijn. Natuurlijk wil ik met anderen delen wat België allemaal te bieden heeft. Sterker nog, ik ga de komende jaren nog veel meer tijd doorbrengen in België. Natuurlijk om Antwerpen verder uit te diepen, maar ook andere Belgische steden zoals Brugge, Gent, Brussel en kleinere steden zoals Oostende, Ieper, Kortrijk en Doornik. Samen met Jeroen ben ik de Belgische Ardennen tot in de kleinste details aan het promoten op internet. Vol plezier heb ik belgievoorbeginners.nl geschreven, ben ik nog steeds aan het schrijven voor allesoverbelgie.nl en ga ik met Jeroen binnenkort ditisbelgie.nl lanceren.

Wat zo fascinerend is aan België is dat er behalve veel overeenkomsten ook veel verschillen zijn met Nederland. We spreken dezelfde taal, maar toch ook weer anders. Belgen zijn gemiddeld genomen gereserveerder dan Nederlanders, maar over het algemeen veel vriendelijker dan zij zichzelf achtten te zijn. België is ondanks een deels gelijke historie en voorouders toch ook wel echt buitenland. De Bourgondische inslag is een mooi voorbeeld van hoe Belgen anders zijn dan veel Nederlanders.

Ik weet zeker dat ik de komende jaren nog vaak aangenaam verrast zal zijn door België en de Belgen. Ik hoop mijn lezers mee te kunnen nemen in dit avontuur en ze ervan te overtuigen dat België meer is dan Antwerpen, solden, bier en de Vogelenmarkt.Plaats een reactie