Belgische kerstmarkten in 2015

De bomen verkleuren en verliezen steeds meer blad. De herfst is in volle gang, dus de winter staat al bijna voor de deur. Dat lijkt nog ver weg, maar voor wie van kerstmarkten houdt is het zaak om op tijd te gaan plannen. De eerste Belgische kerstmarkten en andere winterse festiviteiten dienen zich rond 20 november 2015 al aan. Omdat de hotels voor de kerstperiode al aardig volgeboekt beginnen te raken is het aan te raden om de komende weken je reisje naar het winterse België alvast in te plannen.

Brugge

De kerstmarkt gaat in Brugge op vrijdag 20 november van start. Deze duurt tot en met 3 januari 2016. Noteer ook zeker 12 december in je agenda want dan vind de Christmas Run plaats.

Antwerpen

De kerstmarkt van Antwerpen is één van de absolute toppers onder Nederlandse bezoekers. Dit jaar gaat de Antwerpse kerstmarkt op zaterdag 5 december van start. Zondag 3 januari 2016 is het weer gedaan met dit grootse evenement. Vergeet niet dat het op zondag 6, 13 en 20 december koopzondag is in het centrum van Antwerpen.

Ieper

In Ieper start de kerstmarkt een week later: op vrijdag 27 november 2015. Je kunt dan ook schaatsen op een sfeervolle ijsbaan, die in het centrum van de stad opgesteld zal staan. De kerstmarkt en schaatsbaan blijven tot en met 3 januari 2016 staan in Ieper.

Winterfoor van Gent

In het Oostvlaanderse Gent spreekt men niet van een kerstmarkt, maar van een Winterfoor. Deze start dit jaar in het hart van Gent op 3 december en duurt tot en met de eerste zondag van het nieuwe jaar: 3 januari. In het weekeinde kan het erg druk zijn in Gent door het vele volk dat op de Winterfoor afkomt. Het advies is om met de trein te komen.

Brussel

Onder de naam Winterpret pakt de Belgische hoofdstad Brussel ook dit jaar weer groots uit. De kerstmarkt wordt van 27 november 2015 tot en met zondag 3 januari 2016 gehouden in het centrum van de stad. Een speciale dag is dit jaar 14 december, als een speciale kerstparade door de stad trekt. Een waar spektakel dat zeker geschikt is als gezinsuitje.

Hasselt

De Limburgse stad Hasselt is er erg vroeg bij. Al vanaf zaterdag 14 november kun je hier genieten van Winterland Hasselt. Bij dit evenement staat vooral de winterse keuken centraal. Voor Bourgondisch ingestelde mensen een must om te bezoeken. Je hebt hier ruim de tijd voor, want ook dit evenement duurt tot en met 3 januari 2016.

 Plaats een reactie