Nieuws — 17 december 2014

Dacht je dat je in Nederland inmiddels aangename prijzen voor een tank benzine betaalt? Kijk dan maar eens naar het emiraat Dubai. De benzine is in Dubai momenteel erg goedkoop. Door dalende olieprijzen betaal je nu ongeveer 35 eurocent per liter benzine in Dubai.

38 cent per liter

De gemiddelde prijs aan de pomp in Dubai bedraagt momenteel AED. 1,76, wat bij de huidige koers neerkomt op ongeveer 38 eurocent. De goedkoopste prijzen aan de pomp liggen tussen AED. 1,72 en AED 1,98. In vergelijking tot de Verenigde Staten, waar de benzineprijzen traditioneel ook laag liggen, doet Dubai het ook erg gunstig. De gemiddelde prijs per liter benzine bedraagt $ 0,95 in Amerika. Dit is tegen de huidige wisselkoers 76 eurocent. Hiermee kost een liter benzine in de Verenigde Staten twee keer zoveel dan in Dubai.

Tags: , ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 75 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *