Bereid je goed voor op je skivakantie

Het wintersportseizoen is aangebroken. De komende maanden gaan honderdduizenden landgenoten richting de sneeuw om aan allerlei soorten wintersport te doen met als absolute nummer één natuurlijk het skiën. Vooral tijdens de kerstvakantie en later ook in de krokusvakantie rijden we weer massaal in de file richting de bekende en soms minder bekende skigebieden. Een skivakantie vraagt door de winterse omstandigheden en het sportieve element vaak wel om een wat betere reisvoorbereiding dan een gemiddelde vakantie.

We hebben wat aandachtspunten op een rijtje gezet:

  • Is je skimateriaal helemaal in goede conditie? Als je ski’s bijvoorbeeld nog gewaxt moeten worden, regel dit dan op tijd.
  • Past alle skikleding nog? Heb je alles bij de hand? Controleer of er iets vervangen moet worden en doe ook dit op tijd. Het kan erg druk zijn bij de winkels waar je skikleding kunt kopen, waardoor jouw keuze in jouw maat weg kan zijn.
  • Heb je voldoende ruimte in de auto om alles mee te nemen? Dat kan vooral een issue zijn als je nu een kleinere auto rijdt dan tijdens je vorige wintersportvakantie. Je kunt indien nodig je bagageruimte op je dak uitbreiden door middel van een skibox van Autovoordeelshop.nl. Let wel op dat zo’n dakkoffer groot genoeg is, maar niet te groot.
  • Je auto moet in goede conditie zijn. Denk aan extra geconcentreerde antivries bij de ruitensproeiervloeistof, goede winterbanden en eventueel sneeuwkettingen. De accu moet in goede conditie zijn, want tijdens diepvriestemperaturen krijgt die het zwaar te verduren.
  • Als je tolvignetten nodig hebt dan is het handig om die alvast vooraf aan te schaffen.
  • Heb je een (doorlopende) reisverzekering met wintersportdekking? Zo niet dan is het wel erg verstandig om dat te regelen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje.
  • Zorg dat je belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt zoals van de wegenwacht en het noodnummer van de reisverzekering.

Dit zijn slechts enkele belangrijke tips om onbezorgd op skivakantie te kunnen gaan. Deze gelden voor vrijwel iedereen. Op internet kun je op de gespecialiseerde wintersportsites nog meer handige tips vinden!Plaats een reactie