Bestemmingen — 21 juni 2013

Het Beursgebouw in Brussel krijgt een nieuwe bestemming. In 2018 zal in het gebouw waar vroeger voor miljarden aan aandelen verhandeld werden opnieuw opengaan… als biermuseum. Brussel krijgt hiermee een prachtmuseum op een geweldige lokatie. In het land van de vele speciaalbieren is een dergelijk museum een enorme aanwinst.

Volgens de site Brusselnieuws.be is er groen licht, maar duurt het nog ongeveer vijf jaar voordat het publiek toe jan stromen. De exacte invulling van het biermuseum is nog niet bekend. Inspiratie zou opgedaan zijn in de Heineken Experience in Amsterdam en het Guinness Storehouse in het Ierse Dublin.

Met het project is een bedrag gemoeid dat de eerste raming van 15 miljoen euro ruimschoots zou overtreffen. De helft hiervan neemt de overheid voor haar rekening. Brussel gaat er van uit dat het nieuwe museum een stimulans zal zijn voor het toerisme.

Tags: , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *