Bezienswaardigheden in Griekenland

Griekenland heeft meer te bieden dan alleen maar zon, zee en strand. Naast het aangename klimaat en de warme Middellandse Zee is het ook nog eens een land met een lange en rijke geschiedenis. De Grieken zijn er altijd trots op geweest de ze bakermat zijn van de beschaving. Democratie, wiskunde en filosofie zijn slechts enkele voorbeelden van zaken waarbij de Grieken een grote invloed hebben gehad. De Griekse beschaving begint al lang voor die van bijvoorbeeld de Romeinen en voor dat God bestond. Een land met zoveel geschiedenis heeft dus ook een hoop te bieden op gebied van cultuur. Als je daarbij ook nog eens de prachtige landschappen neemt, dan weet je dat Griekenland veel meer is dan aan het strand liggen.

Athene

Alleen al in de Griekse hoofdstad zijn tal van bezienswaardigheden. Zo is de Tafelberg de Akropolis een zeer bekende bezienswaardigheid. Wist je trouwens dat Akropolis vertaald naar het Nederlands ‘boven de stad’ betekent? Op de Akropolis liggen dan ook weer allemaal bezienswaardigheden. Ook het nationaal archeologisch museum bevind zich in de hoofdstad Athene. Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in Athene, maar ook andere plaatsen verdienen een vernoeming in dit artikel.

Oia

Als een bepaald beeld wilt vormen met daarbij kleuren die je doen denken aan Griekenland dan kom je al gauw bij de kleuren wit en blauw terecht. Die mooie vissersdorpjes met witte gebouwen voorzien van blauwe accenten zijn echt typisch Grieks te noemen. Als we dan één van deze dorpjes kunnen aanraden dan is het wel Oia op het eiland Santorini. Dit dorpje ligt op een heuvel en is werkelijk schilderachtig te noemen.

Líndos

Op het Griekse eiland Rhodos vinden we Líndos. Ook hier vind je de typisch witte huizen en de daarbij behorende Griekse bouwstijl. Niet alleen de witte huizen, maar ook de geschiedenis is hier terug te vinden. Voorbeelden hiervan zijn het kasteel van Líndos, de Byzantijnse watervallen, de indrukwekkende ruïnes van Akropóles en de prachtige Panagi kerk. Al deze ingrediënten maken van Líndos een bezienswaardigheid vol met bezienswaardigheden.

Naast deze in dit artikel genoemde bezienswaardigheden heeft Griekenland natuurlijk nog veel meer te bieden. Te veel om allemaal op te noemen. Wanneer je weet dat een bepaalde regio in Griekenland gaat bezoeken, raadpleeg dan zeker het internet, want er is veel te zien en te beleven.Plaats een reactie