Bestemmingen — 17 augustus 2014

Voor bierliefhebbers is Düsseldorf een stad die echt de moeite waard is. Düsseldorf heeft een geweldige biercultuur waarbij huisbrouwers heerlijk Altbier vanuit houten vaten tappen. Wat als Nederlander direct opvalt is dat er vrijwel maar één soort bier gedronken wordt in een brouwhuis: Altbier. Dit donkere bier wordt in een cilindrisch glas getapt en is zeer aromatisch van smaak. De obers en serveersters lopen af en aan met dienbladen vol Altbier. Op een bierviltje wordt geturfd hoeveel glazen Altbier je op hebt.

Hoewel de basis van de Altbieren in Düsseldorf hetzelfde is, proef je wel degelijk verschillen tussen de onderlinge brouwerijen. Zo hebben wij zelf een voorkeur voor Schumacher Alt en kunnen we ook zeker Schlüssel Alt zeer waarderen. Het populaire Uerige vinden wij persoonlijk de minst lekkere Alt van Düsseldorf.

De huisbrouwerijen concentreren zich in het centrum van Düsseldorf. Vaak kun je al in de loop van de ochtend je eerste biertje drinken aan de stamtafels.

Tags: , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *