Bijzondere backpackbestemmingen

Eco Toerisme is een steeds populairder aan het worden. Een mooie manier om deze vorm van toerisme te beleven is natuurlijk met je rugzak op en de natuur in. Wat zijn nou leuke Backpack bestemmingen die voor een onvergetelijke reis zorgen?

Dichtbij huis
Voor een mooie trektocht met een ecologisch verantwoorde inslag hoef je het niet altijd ver te zoeken. In Belgisch Limburg zijn er bijvoorbeeld grote gebieden aangepast op ecotoerisme. Je kunt er slapen op een vlot, fietsen en wandelen door veengebieden en naar ambachtelijke boerderijen waar ze nog op oude wijze prachtige streekproducten maken. Ook het blote voeten pad in Zutendaal past prima in een leuke manier van Backpack toerisme.

Verder weg
Natuurlijk zijn landen als Australië en Nieuw Zeeland  bekend om de uitstekende voorzieningen voor backpackers. Her besteden we dus niet te veel aandacht aan. In Europa zijn landen als Noorwegen en Zweden mooie voorbeelden van bestemmingen voor de rugzak. In deze landen mag je vaak kamperen in het wild en kun je één worden met de natuur.
Weer in een hele andere hoek van de wereld ligt Nepal. Hier kun je prachtige trektochten maken langs bergmassieven of door de jungle. Op veel van deze plekken lopen eeuwen oude routes waar je geen motor aangedreven voertuigen meer tegenkomt. Zo waan je je een beetje in de Middeleeuwen en maak je kennis met de gastvrije Nepal.
Een ander land wat tot slot ook zeker de moeite waard is om als backpacker naartoe te gaan is Argentinië. Een typisch voorbeeld van een land dat ook voorzieningen treft voor ecotoerisme en erg verassend is. Wandeltochten in de tropische hitte, maar ook in het koude zuiden waar je pinguïns tegenkomt en orka’s ziet zwemmen die zeerobben als snacks van het strand af plukken. Een mooie combinatie van meerdere klimaten en indrukwekkende  natuur.

Eigenlijk is de hele wereld één grote backpackbestemming. Helaas is het alleen zo dat niet ieder land even veilig is om er alleen of met zijn tweeën op uit te trekken. Ga beter ook nooit het avontuur alleen aan. Geef aan wanneer je weg gaat en wanneer je weer terug denkt te zijn en laat ook weten waar je precies bent.  Maar bovenal gewoon genieten van de vele backpackbestemmingen van de planeet!Plaats een reactie