Bijzondere hotelopeningen in Turkije voor 2013

De toeristische industrie in Turkije is booming. Elk jaar openen vele tientallen nieuwe hotels hun deuren. En de een maakt het nog gekker dan de ander. Aan de rivier de Bezgot is bijvoorbeeld het gloednieuwe Titanic Deluxe Belek in april open gegaan. Een luxueus paleis van zo’n 175.000 m2. Zo’n dertig kilometer verderop opent Grand Park Lara haar deuren. Dit viersterrenhotel bestaat uit zes torens en richt zich op goedkope en eenvoudige vakanties. In het bekende Side is midden mei het futuristische Sea Planet Resort geopend.

1. Titanic Deluxe Belek
Titanic Deluxe Belek is het kenmerk van Turks ondernemerschap en de daadkracht die daarmee samengaat. Liefst 1800 man hebben praktisch non-stop gewerkt om het vijfsterrenhotel in één jaar te bouwen. Een flinke prestatie als u bedankt dat het complex liefst 175.000 m2 omvat. Het hotel beschikt over 600 kamers en biedt plaats aan zo’n 1200 gasten. Op het complex zijn onder andere 5 restaurants, 14 bars, een gigantisch hoofdzwembad, een Olympisch zwembad, tien tennisvelden en een wellnesscentrum van 13.000 m2. Service is hier op basis van ultra all inclusive (24 uur per dag onbeperkt eten en drinken).

2. Grand Park Lara
Aan de andere kant van het spectrum opent Grand Park Lara eind mei 2013 haar deuren. Het hotel ligt aan de ‘golden mile’ van het toeristencentrum Lara. Deze straat heeft de naam ‘golden mile’ gekregen omdat er, net als aan de Golden Mile in Las Vegas, veel themahotels staan. Zo staat hier het bekende hotel in de vorm van het schip de Titanic (Titanic Resort) en een replica van het Topkapi paleis (WOW Topkapi Palace). Grand Park Lara is het tegenovergestelde van deze spectaculaire hotels. Het viersterrenhotel bestaat uit zes torens van elk zo’n tien verdiepingen met eenvoudige appartementen. Op het complex zijn verder een zwembad, restaurant, bar en nog enkele sport- en spelfaciliteiten aanwezig. Het strand is bereikbaar door de weg over te steken. Grand Park Lara is bedoeld om het massatoerisme in Lara nog verder aan te dikken en de low budget reiziger aan te spreken.

3. Sea Planet Resort
Aan de kust van het schitterende Side is in mei 2013 het Sea Planet Resort open gegaan. Het vijfsterrenhotel oogt als een ruimteschip en is van alle gemakken voorzien. Het complex is groot, beschikt over meerdere zwembaden, waterglijbanen, sportfaciliteiten en een amfitheater. Het zandstrand grenst direct aan het complex en het hotel heeft een eigen pier. Alle kamers zijn ruim en uiterst comfortabel. Verzorging is hier op basis van ultra all inclusive, dat betekent onbeperkt eten en drinken.Plaats een reactie