Boetes Duitsland

Afgelopen winter ben ik in Duitsland geflitst. Het aantal plekken waar je door mag scheuren wordt ook bij onze oosterburen steeds minder en de kans dat je door een camera vastgelegd wordt als je ergens te hard rijdt wordt ook langzaam aan steeds groter. Mij hebben ze begin januari op de gevoelige plaat vastgelegd toen we vanuit Tsjechië onderweg waren naar Nederland. Na correctie zou ik 120 kilometer per uur gereden hebben waar je slechts honderd mag. Zal kloppen, want mijn teller gaf op dat moment ergens tussen de 120 en 130 aan.

Vroeger ben ik ook meerdere keren geflitst in Duitsland, maar ontving ik nooit een boete thuis. Tot dit keer. Twee maanden na het begaan van de overtreding lag er post uit Keulen in mijn brievenbus. Ja hoor, een boete van maar liefst 30 euro (kijk Nederland, zo kan het ook!) en wat foto’s erbij waar ik toch wel best duidelijk op te zien ben. Wie op plekken met een snelheidslimiet te hard rijdt in Duitsland moet er dus rekening mee houden dat de tijd voorbij is dat je ongestraft geflitst kon worden. Ik weet niet of het verschil uitmaakt of de auto op naam van een bedrijf staat of op eigen naam. Wie wil gaan scheuren in Duitsland die moet op de plekken waar flitskasten staan in ieder geval maar beter het zekere voor het onzekere nemen.

Ik ga de boete in ieder geval braaf overmaken. Voor die dertig euro ga ik de discussie niet aan met de Duitsers. Ook wil ik geen problemen krijgen als ik een volgende keer Duitsland bezoek. Misschien blijft het dan wel niet bij zo’n vriendelijke bedrag van drie tientjes.Plaats een reactie