Bonaire vanaf 1 juli open

We schreven vorige week al dat Bonaire mogelijk op korte termijn weer open zou gaan voor Nederlandse toeristen. Er is goed nieuws vanuit Bonaire: vanaf 1 juli 2020 gaat dat inderdaad weer mogelijk zijn. Wel beperkt: er mogen voorlopig 1000 toeristen er week toegelaten worden uit Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. In de praktijk zullen het vooral Nederlanders zijn die voor een vakantie naar Bonaire vliegen. Quarantaine is niet nodig, wel moeten alle reizigers die uit deze vijf landen afkomstig zijn zich binnen 72 uur voor de vlucht hebben laten testen op COVID-19. De negatieve testuitslag moet overlegd worden bij aankomst op de luchthaven van Bonaire.

Wie eenmaal op Bonaire is die mag zich daar vrij voortbewegen. Men moet zich wel aan de hygiëneregels houden en zich direct telefonisch melden bij de bij de afdeling Publieke Gezondheid als er klachten zijn. Op dat moment word je geacht in je hotel of vakantiehuis te blijven.

Geen cruises

Een voorwaarde om naar Bonaire te mogen reizen is dat de eindbestemming Bonaire is. Cruises vormen door de manier waarop er gereisd wordt een verhoogd risico. Voorlopig zullen er geen cruiseschepen toegelaten worden tot de cruisehaven van Kralendijk.

Onze tip voor Bonaire

Als je naar Bonaire op vakantie gaat, dan kunnen wij vanuit eigen ervaring (meerdere keren) All Seasons Apartments aanbevelen. Deze door Nederlanders gerunde kleinschalige accommodatie biedt het comfort van een luxe hotel en de privacy van een eigen vakantiewoning. De gunstige ligging ten opzichte van duiklocaties, stranden, winkels en het centrum van Kralendijk maken van All Seasons een topaccommodatie.

Je kunt een vakantie naar All Seasons inclusief vlucht boeken bij TUI.
Bekijk reizen naar All Seasons Appartments bij TUI.

Vanuit Curaçao en Aruba

Vakanties naar Bonaire vanuit buureilanden Aruba en Curaçao zijn al vanaf morgen (12 juni) mogelijk. Wie vanaf deze eilanden afkomstig is, hoeft geen test af te nemen en mag zich vrij over heel Bonaire bewegen.Plaats een reactie