Brno

Stedentrips worden steeds populairder. Wat wil je ook. Het is vaak de ideale manier om in deze gehaaste wereld te kunnen genieten van een moment van ontspanning en je batterij weer helemaal op te laden. Het kan zijn dat je een aantal wat meer voor de hand liggende steden al hebt bezocht. Het kan natuurlijk ook zijn dat je het net even leuker vindt om een stad te bezoeken die niet zo voor de hand ligt. Het Tsjechische Brno kan dan zeker een interessante stad zijn om te bezoeken!

Rijke geschiedenis
Brno is een stad gevuld met sporen uit een rijke geschiedenis. Het was al in het jaar 1243 dat deze plaats zijn stadsrechten kreeg. In deze periode van bijna 800 jaar heeft de stad bijvoorbeeld bij verschillende landen gehoord. Dit vind je dan ook weer terug in het straatbeeld van de oude stad. Door de ligging zijn de stad en het gebied eromheen met regelmaat een regio geweest waar veldslagen werden uitgevochten. Niet altijd even fraai, maar het maakt de stad wel tot wat ze nu is.

Hotels
Brno is de tweede stad van Tsjechië en telt 390.000 inwoners. Dit geeft al aan dat je mag verwachten dat deze stad voldoende hotels en andere accommodaties biedt voor toeristen. De verschillende bookingsites lopen wat uiteen, maar dat het aantal hotels boven de 150 ligt is zeer aannemelijk. Hotels zijn er in allerlei categorieën. Van de meest luxueuze hotels tot de wat meer primaire budgethotels. Iedereen kan wel wat vinden dat aansluit op zijn of haar wensen.

Wat te doen
De oude binnenstad heeft een aantal mooie bezienswaardigheden. Een wandeling hierlangs kan je een leuke dag bezorgen.  De gotische Petrus en Pauluskathedraal de heilige Kruiskerk, het Oude en het Nieuwe Stadhuis zijn zeker enkele van de bezienswaardigheden die je tijdens je bezoek aan Brno niet mag missen. Net als in iedere grote stad kun je ook hier prima winkelen. Natuurlijk vind je hier de internationaal bekende winkelketens, maar ook opvallend veel lokale winkels. Dit maakt een dagje shoppen natuurlijk erg leuk. Dus laat je eens verassen door een kort bezoek van 2 of 3 dagen te brengen aan deze verassende stad.Plaats een reactie