Brussels International Airport

Ik hoor regelmatig om me heen dat mensen het vliegveld van Brussel zo fijn vinden. Kan me voorstellen dat je in een aantal gevallen de afstand aangenaam vindt. Als ik echter de luchthaven van Brussel objectief bekijk en vergelijk met andere luchthavens van West-Europese hoofdsteden dan kan ik niet anders concluderen dat het vliegveld van Brussel duidelijk aan verbeteringen toe is.

Het begint eigenlijk al als je aan komt rijden bij het vliegveld en je auto wilt gaan parkeren. De aanduidingen van de parkeermogelijkheden laten duidelijk te wensen over. Als je parking P2 neemt, die wat betreft prijs en afstand het gunstigste is bij een parkeertijd van korter dan 8 dagen, dan word je geconfronteerd met een parkeergarage die deels afgesloten is, waar de wegmarkeringen onduidelijk zijn en waar de verlichting op sommige plekken duidelijk te wensen over laat.

Grootste ergernis is misschien wel het onnodig lang moeten lopen als je vanaf de achterste A-gates moet vertrekken of van daaruit aankomt. Zo heb ik afgelopen vrijdagnacht een kwartier moeten lopen vanaf de aankomstgate (Brussels Airlines vlucht vanuit Barcelona) totdat ik bij de bagagebanden gearriveerd was. En dan heb ik aardig doorgestapt. Opvallend is dat het vliegveld uitgestorven is als je tegen middernacht landt. Zelfs de douane was niet meer aanwezig. Wat me verder opviel is dat je op bijna onlogische wijze kriskras naar de aankomsthal geloodst wordt. Efficiency is hier ver te zoeken.

Ronduit frustrerend is het dan dat als je eenmaal bij de bagageband staat, je een melding te zien krijgt dat de bagage vertraagd is. Waarschijnlijk is er dan nog maar een ploegje mensen over om de laatste bagage van boord te halen. Ruim 40 minuten na landing kwamen de eerste koffers pas door.

 

Ik zal niet zeggen dat Brussel een slechte luchthaven heeft. In vergelijking met kleine Nederlandse luchthavens zoals Rotterdam en Eindhoven vind ik die tien keer efficiënter. Zelfs een groter vliegveld als Schiphol wint het op heel veel punten van Brussel.Plaats een reactie