Buien goed voor winterzonverkoop

Voor winterzonbestemmingen zoals de Canarische Eilanden, Dubai, Kaapverdië en Bali is het slechte weer aan het eind van deze Nederlandse zomer een zegen. Het abrupte einde van de zomer zorgt ervoor dat mensen eerder toe zijn aan wat extra zonuren. Een deel van de mensen is op dit moment nog naarstig op zoek naar een leuke lastminutevakantie in Turkije, Griekenland of een andere bestemming waar de zon wel schijnt. Een ander deel concentreert zich al op een zonnige vakantie in het winterseizoen. Dat blijkt uit bezoekersaantallen van winterzon.net, dé Nederlandse site op het gebied van winterzonbestemmingen en winterzonvakanties.

“De bezoekersaantallen van winterzon.net liggen nu al op een heel hoog niveau. Normaal gesproken pieken we pas in september en oktober, maar nu lijkt de site deze maand al naar recordhoogtes te stijgen.” zegt Willem Veraart, woordvoerder van de site. “Sinds het weer om begon te slaan anderhalve week geleden schoten de statistieken van onze site omhoog. Bij code geel van het KNMI gaat bij ons iedere keer de vlag uit”. Of de hoge belangstelling voor winterzonvakanties ook leidt tot meer boekingen kon of wilde Veraart niet zeggen.

Wel wilde hij kwijt dat als vanouds de Canarische Eilanden het goed doen en dat ook Dubai deze winter weer op meer belangstelling mag rekenen. Iets minder belangstelling dan vorig jaar schijnt er te zijn voor Thailand en Egypte. De berichtgevingen over problemen in beide landen het afgelopen jaar lijken nu te resulteren in een lagere belangstelling.Plaats een reactie