Canarische Eilanden populairste winterzonbestemming

Het winterseizoen 2013/2014 zijn de Canarische Eilanden veruit de populairste winterzonbestemming. Dat valt af te leiden uit de pre-seizoenstatistieken van de site winterzon.net. Kijkend naar de bezoekersaantallen en pageviews over de afgelopen julimaand wordt er ruim 40% meer naar winterzoninformatie over de Canarische Eilanden gezocht dan in juli 2012. Gran Canaria is het populairste eiland, gevolgd door Tenerife.

Een aanzienlijk groeiende belangstelling voor het winterzonseizoen is er voor Kaapverdië, de Verenigde Arabische Emiraten (o.a. Dubai en Abu Dhabi) en de Verenigde Staten. Het door onrusten geteisterde Egypte is dit seizoen aanzienlijk minder in trek. Het negatieve reisadvies dat voor grote delen van dat land afgegeven is, is de grootste oorzaak.

In vergelijking tot vorig jaar komt het zoeken naar winterzonvakanties in zijn geheel wat later op gang. Het aanhoudende zomerse weer in Nederland zorgt ervoor dat mensen vooral nu genieten van de zomer en pas serieus gaan oriënteren op winterzon vakanties zodra het weer wat inzakt.Plaats een reactie