Carnaval op Tenerife

Wil je eens een keer écht carnaval vieren in plaats van het Nederlandse aftreksel wat in februari gevierd wordt dan zou je tijdens de carnavalsperiode naar Tenerife moeten vliegen. In de hoofdstad Santa Cruz wordt het op één na grootste carnavalsfeest ter wereld gehouden. Het enige carnaval dat nog uitbundiger gevierd wordt is dat van Rio de Janeiro.

Het carnaval in Santa Cruz heeft meer weg van het Braziliaanse carnaval dan van het Nederlandse carnaval. Natuurlijk is het weer in februari al veel aangenamer op Tenerife, waardoor het carnaval vanzelf een warmer karakter krijgt. Het carnaval op Tenerife, dat zijn oorsprong kent in het begin van de zeventiende eeuw, wordt op twee manieren gevierd. Je hebt het officiële carnaval, waar meer dan honderd groepen aan meedoen, en je hebt het straatcarnaval, dat een los en informeel karakter heeft.

Het carnaval in Santa Cruz brengt dagelijks duizenden mensen op de been, waarbij vrijwel iedereen conform de eeuwenoude tradities van het lokale carnaval verkleed is.

Thema’s

Het carnaval in Santa Cruz kent sinds 1987 een jaarlijks thema. Afgelopen carnaval was het thema ‘cartoons’, waarbij diverse cartoonfiguren zoals Assepoester, Scooby Doo en Pink Panther in het straatbeeld te zien waren. Sinds 2013 mag de bevolking meebeslissen over het thema. Men koos toen voor het thema Bollywood. Het thema voor 2015 is ‘De Toekomst’.

Data 2015

Het carnaval op Tenerife begint ongeveer tien tot veertien dagen voor Aswoensdag. Het officiële programma start dit jaar op woensdag 11 februari met de verkiezing van de carnavalskoningin. De finale is dinsdag 17 februari, als de parade door de Avenida de Anaga trekt. Dit is de Grote Finale.

3-¬dama _carnaval_ 2013

2-¬dama_carnaval_ 2013

coronacion  _carnaval_ 2013(4)

coronacion_  carnaval_2013(2)Plaats een reactie