Cicchetti

Wie bekend is met de Italiaanse keuken, en specifiek met de Venetiaanse keuken, die zal ongetwijfeld weten wat cicchetti is. Cicchetti zijn kleine hapjes of gerechten, die je vaak met meerdere mensen deelt. Het wordt vaak omschreven als Spaanse tapas, wat ook te danken is aan het feit dat een aantal van de typische Venetiaanse gerechtjes overeenkomsten vertonen met Spaanse tapagerechten. In Londen kun je voor dergelijke gerechten sinds 2012 terecht bij restaurant Cicchetti. Dit Italiaanse restaurant dankt haar naam dat ze de gerechten op een zelfde soort manier serveren. Je bestelt per tafel een aantal gerechten, die daarna in willekeurige volgorde op tafel gezet worden. Dit geschiedt ook met pasta’s, pizza en nagerechten.

Wij hebben Restaurant Cicchetti afgelopen maand bezocht. Tijdens het voorbijlopen werd onze aandacht getrokken door de etalage waar heerlijke gerechten en verse ingrediënten in gepresenteerd werden. We hadden geluk dat we zonder reservering terecht konden. Het bleek dat Cicchetti een zeer populair restaurant is in Londen en dat je in het weekeinde zonder reservering bijna niet terecht kunt.

Het interieur is smaakvol, trendy en toch zeker ook wel duidelijk herkenbaar als Italiaans. Wijnen en dranken hebben een belangrijke plek gekregen in het interieur. De bediening doet prima haar best om de drukte bij te houden en de gasten in de watten te leggen. Het eten is prima van smaak: duidelijk vers en zonder enige twijfel echt Italiaans. Op alle gebied voldoet Cicchetti aan de verwachting die geschapen werd toen we langs het pand liepen. Als je in Londen bent en toe bent aan goed Italiaans eten dan kunnen we Cicchetti zeker aanbevelen. Reserveren kan via 0044 207 49 49 435. Restaurant Cicchetti zit aan 215 Piccadilly in Londen, op twee minuten wandelen van Piccadilly Circus.

cicchet23

cicchet22

cicchet21Plaats een reactie