Citytrip naar Frankfurt

In de Duitse deelstaat Hessen ligt Frankfurt. Dit is tevens de grootste stad van deze deelstaat. De volledige naam is Frankfurt am Main. De Main is de rivier die door deze stad loopt. De toevoeging is gedaan omdat in het oosten van Duitsland ook een Frankfurt ligt; deze ligt aan de Oder.
De stad is vooral bekend om zijn enorme luchthaven. Het vliegveld staat op nummer 3 van de grootste van Europa. Jaarlijkse vliegen bijna 60 miljoen reizigers vanaf of langs deze luchthaven en en worden tonnen vracht en briefen verscheept.

Meer dan alleen een vliegveld
Frankfurt heeft veel meer te bieden dan alleen een luchthaven. De eerste vermelding van de stad dateert al uit de 8e eeuw. Dit betekent dus dat het een stad is met ruim 1200 jaar geschiedenis; iets wat je ook terug ziet in het straatbeeld van de stad. Volgens de geschiedenis is Frankfurt nog gesticht door niemand anders als Karel de grote. Het was een strategisch belangrijke stad, want naast Karel de grote, hebben ook de Romeinen, Napoleon en nog vele anderen hun claim gelegd op de stad.
Vele oorlogen hebben zich hier afgespeeld.

De laatste oorlog
Het is de tweede wereldoorlog die het huidige uiterlijk van de stad heeft bepaald. Het is tijdens dit grote conflict dat de stad gebombardeerd werd door de geallieerden, waardoor vanaf 1945 grote delen van de stad opnieuw opgebouwd moesten worden. Zoals de beroemde filosoof uit beton al zei :”elk nadeel heb zun voordeel”. Een platgegooide stad geeft ruimte om een stad opnieuw in te richten. Frankfurt heeft de uitstraling van een wereldstad en bovendien ook alle voorzieningen die je van een metropool mag verwachten. Een kenmerkende skyline met hoge gebouwen en fantastische infrastructuur. Ondanks het moderne karakter van de stad is er nog geschiedenis terug te vinden.
Een kort verblijf in deze stad is zeker de moeite waard. Je kunt het bijvoorbeeld leuk combineren wanneer je naar een andere bestemming gaat en over Frankfurt gaat vliegen. Zorg dat je een dag of twee eerder aankomt. En je hebt twee vakanties in één.Plaats een reactie