Combineer India en Sri Lanka voor de ultieme vakantie

India en Sri Lanka vullen elkaar perfect aan voor een ultieme vakantie van enkele weken. De visums voor India en Sri Lanka zijn eenvoudig te verkrijgen en de vliegtickets zijn relatief betaalbaar. De landen liggen dicht bij elkaar, maar verschillen genoeg voor een gevarieerde vakantie.

Houd rekening met de visums

Veel reizigers beginnen de voorbereiding van hun vakantie door te zoeken naar goedkope vliegtickets. Houd echter ook rekening met andere factoren, zoals de kosten van het visum. Ga je bijvoorbeeld op reis naar China? Dan ontkom je meestal niet aan een visum van soms enkele honderden euro’s, waarvoor je ook nog twee keer langs moet gaan bij de ambassade. Veel reizigers vergeten de kosten van het visum in te calculeren, waardoor ze duurder uit zijn dan ze vooraf hadden gedacht. Het mooie van reizen naar India en Sri Lanka is dat deze landen gebruikmaken van digitale visums.

Visum Sri Lanka aanvragen
Zo kun je je Visum voor Sri Lanka volledig online aanvragen. Je hoeft alleen maar een online formulier in te vullen en je krijgt het visum vrijwel direct per e-mail toegestuurd. Bij het aanvragen hoef je alleen je paspoortgegevens bij de hand te hebben en ongeveer te weten wanneer je aankomt. Na toekenning van het visum Sri Lanka mag je je reis namelijk nog een maand vervroegen of uitstellen. Dat is ideaal als je bijvoorbeeld eerst naar India wilt reizen en nog niet weet op welke dag van je vakantie je wilt doorreizen naar Sri Lanka.

Visum India aanvragen
Het Visum voor India aanvragen is iets meer werk dan dat van Sri Lanka, maar ook volledig online te regelen. Het enige verschil zit hem in het aanvraagformulier; dat is wat langer en er worden meer vragen gesteld. Zo moeten ook gegevens van je werkgever en van je ouders worden ingevuld, en moet je een scan uploaden van je paspoort en pasfoto. Ook het visum voor India wordt per e-mail toegestuurd.

Over India

India is een beleving. Veel mensen die het land bezocht hebben zeggen dat het ze een ervaring voor het leven heeft gegeven. Dat wil echter niet zeggen dat alle toeristen ook zeggen: hier wil ik zeker nog eens terugkomen. Wat op zijn beurt weer niet wil zeggen dat ze spijt hebben dat ze voor India als vakantiebestemming hebben gekozen. Het land biedt een inkijkje in de levens van miljoenen mensen die zo’n ander leven hebben dat we het soms als cultuurshock ervaren. Ook het klimaat draagt bij aan het grote verschil dat mensen ervaren tussen een wandeling in India vergeleken met een blokje om in Nederland. India is daarmee een must-see die op de bucketlist van veel toeristen staat. Hier moet je een keer geweest zijn. Maar wil je tijdens je vakantie ook een beetje ontspannen? Dan is een combinatie met het toegankelijkere Sri Lanka misschien nog niet zo’n slecht idee.

Over Sri Lanka

Het eiland Sri Lanka ligt bijna tegen India aan en is daarmee in elke geval geografisch al goed te combineren met India. Het land raakt steeds meer in trek bij Nederlandse reizigers. Dat heeft ook te maken met de geschiedenis van Sri Lanka; Van 1640 tot 1796 was de Nederlandse VOC er gevestigd. Dat is nog steeds te zien wanneer je als toerist rondwandelt in bijvoorbeeld Galle, niet ver van Colombo, in het zuiden van Sri Lanka. Je ziet er Hollandse architectuur, duidelijk in de gevels van gebouwen, maar ook minder zichtbaar. Zo is ook het fort uit 1663 in het centrum van Galle gebouwd door de Nederlanders. Sri Lanka is overigens ook om andere redenen aan te raden; het eiland is over het algemeen hygiënischer dan India, waardoor veel mensen het een heerlijke ontspanning vinden als afsluiting van een reis aan deze twee landen.

Beste reistijd

Hoewel India een enorm land is en het klimaat per regio verschilt wordt over het algemeen aangeraden tussen november en maart te reizen. Er valt dan minder neerslag en de temperatuur is aangenamer dan in de zomer. In Sri Lanka wordt december tot en met maart aangeraden voor een bezoek aan het grootste deel van het eiland, waaronder het zuiden, westen en binnenland. Alleen voor de oost- en noordkust wordt de andere helft van het jaar aanbevolen. Wanneer je India en Sri Lanka combineert is dus de periode december t/m maart aan te raden. Je vliegtickets en visums voor India en Sri Lanka kun je het beste zo vroeg mogelijk regelen.Plaats een reactie