Comfortabel reizen is: met de juiste reistas op pad gaan

Comfortabel reizen vraagt om een functionele reistas, maar ook om een tas met een stijlvolle ‘look’. Zo ga je trendy én met de juiste tas op reis. 

Zeulen met koffers, slepen met oude sporttassen. Zo ga je niet op reis. Ook al is het maar voor een paar dagen, je gaat stijlvol op pad en dat is tegenwoordig heus zo ingewikkeld niet met de meest prachtige travelbag.

De kenmerken van een goede tas om mee op reis te gaan zijn namelijk niet alleen dat deze veel spullen kan bevatten en het liefst ook aan het juiste formaat moet voldoen in verband met handbagage voor in het vliegtuig, maar dat ook de vorm, het materiaal, de kleur en de functionaliteit in orde zijn. En dan is er ook nog de ‘look’ van de tas. Bij sommige tassen klopt alles. Hier moet je op letten:

-Draagbaarheid
Let bij de aanschaf van een tas op het formaat in combinatie met de draagbaarheid. Een heel grote reistas kan er aantrekkelijk uitzien, maar als je deze nauwelijks zelf kunt dragen heb je er niet veel aan. Kies voor een combinatie. Er moet veel in kunnen, maar de tas moet ook in gewicht nog comfortabel te dragen zijn.

-Type
Of het nu gaat om een rugzak, schoudertas of handtas, een tas om mee te reizen moet je passen. De draagbaarheid hebben we al genoemd, maar je hebt vast een voorkeur voor de manier waarop jij de tas mee wilt dragen, wat ook afhankelijk is van het soort reis dat je gaat maken. Ga je fietsen of wandelen of met de trein dan is een rugzak een aanrader. Ben je meer iemand van veel autorijden dan kun je prima toe met een handtas. Kies de tas die bij jou en jouw manier van reizen past.

-Materiaal
Zo’n prachtige reis- of weekendtas kan van alle mogelijke materiaal zijn gemaakt. Van leer tot PU en canvas bijvoorbeeld. Als de tas veel in de buitenlucht verkeerd, dat bij fietsen of wandelen het geval is, zorg er dan voor dat je kiest voor een waterdicht exemplaar.

-Kleur
Als we het over de kleur hebben, kun je natuurlijk kiezen wat je wilt. Momenteel zijn okergele tassen heel trendy. Heb je liever een meer tijdloos model dan kun je kiezen voor een bruinleren- of zandkleurige canvas tas. Aan jou de keuze.Plaats een reactie