Costa Dorada één grote speeltuin voor kinderen

In de Spaanse vakantieregio Costa Dorada is vervelen absoluut uitgesloten. Met een kustlijn van 216 kilometer lengte, gouden stranden, een enorm watersportaanbod, honderden kilometers aan fiets-, mountainbike- en wandelpaden, populaire badplaatsen als Salou en Cambril, het spectaculaire attractiepark PortAventura met daarin onder meer Ferrari Land en Caribe Aquatic Park, en een gezonde portie cultuur met onder meer het Romeinse verleden van de stad Tarragona is deze vakantieregio zeer geschikt voor families met kinderen. Natuurliefhebbers komen met het nationaal park Delta de L’Ebre aan hun trekken. Bijkomend voordeel: de zee loopt zeer geleidelijk af en is dus veilig voor de kleintjes.

Hoogste achtbanen van Europa

Hoogtepunt van een vakantie aan Costa Dorada is een bezoek aan het attractiepark PortAventura in Salou met de hoogste achtbanen van Europa, het is ingedeeld in zes zones met ieder een eigen thema en attracties. In het park zijn ook verschillende hotels gevestigd. Binnen het PortAventuraterrein zijn nog twee andere parken gevestigd waarvoor een aparte toegangsprijs geldt: FerrariLand dat geheel in het teken staat van het legendarische automerk en Costa Caribe Aquatic Park, een immens waterpark. PortAventura is geopend tot 7 november 2021, in juli en augustus tot 20.00 uur.

Spetterend zwemplezier

Met zeer veel campings en hotels langs de kust oefent het strand natuurlijk een grote aantrekkingskracht uit op gezinnen met kinderen. Kajakken, jetskiën, waterskiën, windsurfen, snorkelen, maar ook een leerzaam boottochtje naar het prachtige natuurpark en wetland de Ebro Delta zijn slechts een greep uit de vele watersportactiviteiten. Voor kinderen is een spannende belevenis het zwemmen tussen honderden blauwvintonijnen zo’n 5km uit de kust van Calafat.

Het waterpark Aquopolis Costa Dorada behoort tot een van de beste waterparken van heel Spanje – het ligt in La Pineda, op 5 minuten van Salou en 10 minuten van Cambrils.  Er is een goede verdeling van attracties voor kinderen onder de 10 en boven de 10. Voor durfals zijn er attracties met namens als Surf Waimea, Spalsh, Kamikaze, Boomerang en Black Hole.

Hiken

Om nou je hele vakantie alleen maar aan het strand door te brengen, zou jammer zijn, gezien het prachtige achterland van Costa Dorada. De regio telt talrijke korte (PR) en langere (GR) routes, waaronder de GR92 die langs de hele kust van Costa Dorada loopt. Eén traject daarvan dat voor het hele gezin geschikt is, is de Cami de Ronda. Liefhebbers van bergen gaan wandelen in bijvoorbeeld het natuurpark Serra del Montsant of Ports de Tortosa-Beseit. Voor korte cultuurwandelingen worden o.a. de Oude Stadsroute en de Romeinse Route in Cambrils aanbevolen

Salou

In het centrum van Salou vind je een avonturenpark van meer dan 8000 m² – Bosc Aventura. Je kunt er ziplinen, paintballen, mingolfen en handboogschieten. Kinderen vanaf 3 jaar zijn er welkom. Voor een beetje Max Verstappen gevoel ga je naar de Karting Salou, een prachtige kartbaan met circuits voor kinderen van 4 tot 7 jaar, 7 tot 13 jaar en vanaf 14 jaar.

Mocht je nog meer adrenaline door je lijf willen laten gieren, dan stap je vanaf je kart zo in de attractie ‘Bungee Rocket’, die jou als een katapult naar een hoogte van 90 meter slingert. Dagelijks geopend van 10.30 uur tot 21,30 uur.

Spooky

Legende wil dat in vorige eeuwen in het dorpje Pratdip op zo’n 7 kilometer van de kust wolfachtige honden met rode ogen ’s nachts door de straten zwierven om schapen, geiten en zelfs mensen aan te vallen. Dit volksverhaal is zo ingebed dat er voor kinderen een rondwandeling gemaakt is waarbij ze met behulp van een kaart op zoek moeten naar de ‘dips’ (de wolfhonden) – in het dorp zijn er 11 exemplaren te vinden.

Romeins Tarragona

Voor een dagje cultuur snuiven is een bezoek aan de stad Tarragona waar de Romeinen ooit heer en meester waren een must. Tot de 14 complexen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, behoren het Romeins amfitheater van Tarraco, het Monument als Castellers, de ruïnes van het circus, stadsmuren, de toren van de Scipio’s en het aquaduct de les Ferreres.Plaats een reactie