Cruises steeds populairder

Het aantal Nederlanders dat een cruise maakt tijdens hun vakantie blijft groeien. Deze trend staat haaks op wat andere sectoren binnen de toeristische industrie op dit moment ervaren. In veel toeristische sectoren is er momenteel sprake van een lichte krimp. De toenemende populariteit van cruises is waarschijnlijk vooral te danken aan de dalende prijzen die de afgelopen jaren waar te nemen waren. Cruises zijn voor een steeds groter wordende groep mensen financieel bereikbaar. De toename van goedkope vliegtickets naar allerlei Europese havensteden draagt daar ook in positieve zin aan bij. Europese cruises langs Scandinavië en in de Middellandse Zee groeien daarom helemaal wat betreft populariteit. Steden zoals Barcelona, Napels, Marseille, Genua en Trieste varen wel onder het toenemende cruisetoerisme.

Opvallend is dat de negatieve nieuwsberichten over cruises de opmars niet lijken te stuiten. Brand op cruiseschepen, stroomstoringen en complete schepen die stranden maken weinig tot geen indruk op de varende toeristen. Zelfs een voor sommige passagiers noodlottig ongeval zoals met de Costa Concordia vorig jaar januari heeft het imago van de cruise-industrie niet weten te beïnvloeden.

Men heeft ontdekt dat cruisen een ideale manier is om binnen een redelijk kort tijdsbestek meerdere interessante plekken te bezoeken. Terwijl je slaapt, uitgaat of zit te dineren reis je naar je volgende bestemming. Efficiënter kan het bijna niet. In- en uitpakken is tijdens de cruise verder ook niet nodig, want je hotelkamer reist met je mee. Wij voorspellen dat het aantal Nederlandse passagiers aan boord van cruiseboten alleen maar toe blijft nemen  mits de prijzen niet drastisch gaan stijgen.Plaats een reactie