Curaçao wil weer toeristen gaan ontvangen

Curaçao heeft bekend gemaakt wat de eerste stappen zullen zijn om het toerisme naar dit Caribische eiland weer op gang te krijgen. Gisselle McWilliam, de minister van Economische Ontwikkeling van Curaçao, heeft dit samen met de toeristenorganisaties van het eiland bekend gemaakt. In eerste instantie komt de focus te liggen op vakantiegangers vanuit Nederland. Die kunnen in fase 1 van het Toerisme Herstelplan als eersten weer naar Curaçao gaan vliegen voor een zonvakantie. Om de controle te kunnen houden op het virus heeft de overheid regels en procedures opgesteld. Door het economisch zo belangrijke toerisme op een ingeperkte wijze weer toe te gaan staan, hoopt men te voorkomen dat het COVID-19 virus zich kan verspreiden op het eiland.

In eerste instantie kunnen toeristen naar Curaçao als ze een pakketreis boeken. Wie een reis boekt die langer duurt dan 14 dagen, die moet die eerste 14 dagen in quarantaine blijven in de accommodatie die geboekt is. Daarna wordt er getest op corona. Bij een negatieve uitslag, vervalt de quarantaineregel en moeten de lokale regels in acht genomen worden die ook voor de lokale bevolking gelden. Als je een vakantie van korter dan 14 dagen geboekt wordt, dan moet je de hele vakantie in quarantaine blijven in één van de aangewezen accommodaties.

Wanneer kun je weer naar Curaçao?

Er is nog geen datum opgegeven wanneer de eerste vakanties naar Curaçao weer mogelijk zijn. Naast het besluit van Curaçao zijn er andere factoren van belang. Zo moet de ‘code oranje’ door Nederland opgeheven worden, moeten er weer vakantievluchten gaan naar Curaçao en moeten de locale instanties en accommodaties er klaar voor zijn om weer toeristen te gaan ontvangen.Plaats een reactie