Cyprus is terug!

De Republiek Cyprus had vorig jaar een probleempje. De bankencrisis legde het betalingsverkeer vrijwel helemaal plat in Cyprus en de Europese Unie moest met miljarden euro’s te hulp schieten om het land van een bankroet af te wenden. De onzekerheid had desastreuze gevolgen voor het toerisme. Vanuit Nederland nam het toerisme ineens met tientallen procenten af.

De problemen lijken in Cyprus de wereld uit te zijn. De reisconsument weet Cyprus in ieder geval weer te vinden als zomerzonbestemming. Als je kijkt naar de bezoekcijfers van de site alles over Cyprus dan zag je een enorme daling in 2013 op het moment dat de berichten in de media kwamen dat je geen geld kon pinnen in Cyprus. De site werd in april 2013 slechts tienduizend keer bezocht tegenover meer dan twintigduizend in de maand daarvoor.

De maand januari wordt deze populaire Cyprus-site weer als vanouds bezocht. Cyprus wordt gelukkig niet meer geassocieerd met een bankencrisis maar met heerlijke zonvakanties, prachtige bezienswaardigheden en de vriendelijke Cypriotische mensen. Reizen naar populaire plaatsen zoals Paphos, Ayia Napa, Larnaca en Limassol worden weer volop geboekt. Cyprus is terug!Plaats een reactie