Daarom een koffer met TSA-slot

Reis je binnenkort naar Amerika? Dan zou je toch eens moeten kijken wat voor koffer(s) of tas(sen) je meeneemt als ruimbagage. De Amerikaanse Transportation Secirity Administration (TSA) heeft nogal de neiging om de inhoud van ruimbagage te willen controleren. Daar is natuurlijk helemaal niets is mee, want veiligheid boven alles, toch? Nou is er wel een klein probleempje als je je koffer of tas op slot hebt zitten. Dat betekent immers ook dat de ambtenaren van de TSA niet in de bagage kunnen kijken. Dat lossen ze heel simpel op. Ze breken het slot open en niet zelden betekent dit dat je hele koffer naar de filistijnen is. Gelukkig is dat te voorkomen. De simpelste manier is door je bagage niet op slot te doen. Ik begrijp heel goed dat dit op weerstand stuit. Je weet immers nooit wat ze uit je koffer halen of erger nog: wat ze erin stoppen. Ze zullen jouw koffer maar gebruiken om een pakket XTC-pillen naar de States te smokkelen. San kun je toch serieus de sigaar zijn.

De manier om je koffer wel op slot te doen en geen last te hebben van schade bij een controle is door je koffer (of tas) op slot te doen met een TSA-goedgekeurd slot. Dat kan een los slot zijn, dat kan een kofferband zijn met een ingebouwd TSA-slot of je kunt koffers kopen met een ingebouwd TSA-slot. Dat is wat wij zelf aangeschaft hebben. Wij hebben vier koffers met een TSA-cijferslot erin. De TSA heeft een loper waarmee ze deze koffers open kunnen maken. Op die manier heb je geen schade als je controle hebt.

Dat die controles plaatsvinden merkte ik vorige week bij mijn vlucht naar Las Vegas. Zowel op de heenreis als op de terugreis naar Amsterdam (via Atlanta) heeft de TSA de inhoud van mijn koffer gecontroleerd. Hoe is dat weet? Ten eerste omdat ik zag dat de cijfercode anders stond. Ten tweede omdat ze in dat geval netjes een briefje achterlaten in de betreffende koffer. Handig om te weten is dat de TSA ook bagage controleert van passagiers die alleen maar een overstap in de Verenigde Staten hebben.Plaats een reactie