Dag van de Architectuur 2014

Bewoners en gebruikers zitten steeds vaker zelf aan de knoppen van hun gebouwde omgeving. Creativiteit, het organiserend vermogen en de daadkracht van Rotterdammers wordt ingezet voor beeldbepalende initiatieven. Van het groene dak tot het collectief particulier opdrachtgeverschap; van de tijdelijke woonvorm tot de pop-up winkel; van hergebruik van kantoren tot de herinrichting van stationsgebieden; van het nieuwe werken in kantoren tot ZZP-en in koffietentjes; van klushuizen tot verbouwde scholen: tijdens de Dag van de Architectuur op zaterdag 21 juni is het allemaal te beleven. Tussen 10.00 uur en 17.00 uur openen méér dan dertig gebouwen en initiatieven de deuren voor tours en wandelingen.

Greep uit het programma

Het programma is zeer divers, Rotterdam is immers dé architectuurstad van Nederland. Onder begeleiding van deskundige gidsen, betrokken bewoners en inspirerende ontwerpers kan er bijvoorbeeld een bezoek gebracht worden aan De Rotterdam, de te transformeren Fenixloodsen op Katendrecht, het historische Justus van Effenblok met zijn nieuwe bewoners; diverse klushuizen in de stad; het onderwijscentrum van het Erasmus MC (Winnaar Architectuurprijs 2013), de Delftse Poort, buurttuinen; WORM, het succesvolle The Student Hotel aan de Oostzeedijk en niet te vergeten de genomineerde Unesco Werelderfgoed icoon De Van Nellefabriek.
En verder Samen met RAAF op safari door Zuid en met de nieuwe gebruikers van Tropicana kan er letterlijk geproefd worden hoe een zwembad een nieuwe bestemming krijgt. Ook is er weer een editie van Parfum de BoemBoem. Belangstellenden kunnen voor de gehele programmering terecht op de website of langskomen bij het informatiepunt in de Witte Keizer, die bemand wordt door vrijwilligers die álles weten van het festival.

Voor meer info: www.dagvandearchitectuur-rotterdam.nlPlaats een reactie