Dakterras voor het stadsgevoel

Een reis naar een wereldstad is pas compleet als je het stadsgevoel een beetje meepakt. Dus niet alleen de vele bezienswaardigheden afwerken en de winkelstraten afstruinen, maar vooral ook proberen een beetje het ritme van de stad op te pikken. Op die manier zie je een stad zoals die echt is. Ga eten waar de locals eten op tijden dat de locals eten, gebruik het openbaar vervoer in plaats van de toeristenbussen en probeer je zeker ook je rustmomenten in te bouwen zoals de mensen dat daar doen. Ga joggen in de stadsparken, geniet op een bankje van het stadsleven dat je om je heen ziet of ga lekker tai chi doen na zonsopkomst.

Voor mij is de accommodatie zeer bepalend voor het stadsgevoel. Als het eventjes kan dan verblijf ik graag in een appartement in of rondom een stadscentrum. Het liefst met een balkonnetje, zodat ik de geluiden en geuren van de stad in me op kan nemen. In sommige steden is dit amper mogelijk, zoals bijvoorbeeld Hong Kong. Wil je wat comfort dan ben je toch aangewezen op hotels. In dat geval kies ik een hotel met een dakterras, waar ik ‘s avonds onder het genot van een drankje kan genieten van het uitzicht over de stad. Wie goed oplet die ziet dat een grote stad als Hong Kong er van boven heel anders uit ziet dan  op straatniveau.

Zo heb ik in Hong Kong in het Madera Hong Kong Hotel een uitstekende overnachtingsplek gevonden met een prima dakterras. Iedere avond heb ik genietend van een drankje genoten van het weidse uitzicht over Kowloon en wat verderop een deel van Hong Kong Island. Wat betreft stadsgevoel was de ligging nabij de immer drukke Nathan Road en met het uitzicht vanaf het dakterras prima in orde. Een aanrader voor iedereen die Hong Kong optimaal wil ervaren.Plaats een reactie