Nieuws — 14 juni 2013

De rellen in grote steden als Istanbul en Ankara zorgen ervoor dat toeristen deze week minder vakanties naar Turkije boeken dan de week ervoor. De berichten in de media over demonstraties en rellen begint ervoor te zorgen dat een deel van de potentiële toeristen voor Turkije afwachten wat er gebeurt of zelfs voor een andere bestemming kiezen.

Niet alleen hoofdstad Istanbul heeft te maken met een drastisch lagere belangstelling, ook de badplaatsen lijken te lijden onder de negatieve publiciteit. De bezorgdheid is grotendeels overbodig, want in toeristenplaatsen zoals Side, Bodrum of Antalya merk je helemaal niets van de onrusten. Zelfs in Istanbul krijg je in de meeste toeristische gebieden helemaal niets mee van de demonstraties.

De daling in het aantal boekingen vanuit Nederland valt nog mee. Dit ligt hier nog onder de tien procent. Globaal gezien daalt de belangstelling voor Turkije veel harder. Het wordt tijd dat de rust wederkeert in Turkije. Zo aan het begin van het toeristische zomerseizoen heeft een daling in het aantal toeristen een funeste uitwerking op de economie van Turkije. De toeristische sector in Turkije zet jaarlijks miljarden euro’s om.

Tags: , , , , , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *