De Arena van Verona

Verona is een ideale plaats om je tijdens een vakantie te vestigen. Het ligt namelijk mooi centraal tussen de plaatsen Milaan en Venetië. Ook de omgeving is zeker de moeite waard. Naast alle bezienswaardigheden rond Verona is de stad zelf ook zeker de moeite van één of meerdere bezoeken waard. De stad staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vele sporen uit de Romeinse tijd tref je aan in deze stad. Prachtige bruggen, mooie gebouwen en nog veel meer wat je van een dergelijke stad mag verwachten. Ongetwijfeld één van de mooiste bezienswaardigheden is de ‘Arena van Verona’ .

Goede staat
De Arena van Verona is één van de best conserveerde Amfitheaters uit de Romeinse tijd. Ondanks dat het gebouw al afstamt uit de periode van 30 na Christus, worden hier nog activiteiten gehouden. De Arena van Verona is nog in zeer goede staat waardoor er tot op de dag van vandaag bijvoorbeeld nog opera’s worden gehouden. Een prachtige locatie voor een dergelijk evenement.

Groot
Naast dat het één van de best bewaarde gebouwen is uit de Romeinse tijd, is de ‘Arena van Verona’ ook één van de grootste amfitheaters. Het gebouw is 138 meter lang en 110 meter breed. Er zijn maarliefst 72 ingangen en 64 trappen die het publiek naar hun zitplaats brengen. Een imposant gebouw; zeker als je bedenkt dat het al bijna 2000 jaar oud is en nog steeds gebruikt wordt.

Opera
De Arena van Verona staat bekend om zijn uitstekende akoestiek. Het is sinds 1913 dat men de arena is gaan gebruiken voor het houden van operavoorstellingen. Iedere zomer worden er wekelijks voorstellingen gehouden waarbij 22.000 mensen kunnen genieten van de klassieke toneelstukken op muziek. Een operavoorstelling is op zich al tamelijk indrukwekkend, maar een voorstelling bijwonen in de Arena maakt de beleving compleet.

Verona is een fantastische plaats voor een vakantie in het noorden van Italië en een bezoek aan de Arena van Verona mag zeker niet overgeslagen worden.Plaats een reactie