De benzineprijzen in Europa

De vakantieperiode komt er weer aan. Vele mensen trekken weer Europa in. Naast veel vliegende mensen zullen er veel gebruik maken van heilige koe, de auto. Dat geeft je toch net dat beetje meer gevoel van vrijheid.  Toch is reizen met auto steeds duurder geworden. Wanneer het niet de brandstoffabrikanten zelf zijn die hun benzineprijzen verhogen, dan is het wel de overheid die accijnzen heft over de brandstoffen.

Melkkoe van de overheid
Een heilige koe heeft brandstof nodig. De overheid weet dat als geen ander. Inmiddels is Nederland binnen de EU het minst aantrekkelijke land om je tank vol te gooien. Bij de laatste accijnsmaatregelen zie je ook dat pompstations in de grensregio moeite hebben om te overleven. Bovendien verdient de overheid ook nog eens dubbel aan iedere accijnsverhoging, want de vaste belasting BTW wordt over het gehele bedrag van de brandstof geheven, dus ook over de accijnzen. Het zal een stuk eerlijker zijn als de overheid geen BTW zou heffen over de accijnzen.  Dat is toch belasting over belasting.

Doe je voordeel
Mocht je straks op vakantie gaan met de auto binnen Europa, doe dan je voordeel met de enorme prijsverschillen die er zijn. Zorg dat je tank bijvoorbeeld net genoeg brandstof heeft om België, Duitsland of Luxemburg te bereiken. Gooi in één van deze landen je tank pas helemaal vol en je bespaart aardig wat euro’s. Nederland is een echt koeienland en de koeien moeten hier meer melk geven dan in andere landen, dus ook de melkkoe van de Nederlandse overheid.

Plannen
Naast dat alle landen rond Nederland goedkoper zijn wat brandstofprijzen betreft, zijn er in Europa veel verschillen in de prijs. Zodra je weet wat je bestemming is kan je ook het beste een goede planning maken en van tevoren goed bestuderen wat de brandstofprijzen zijn in de landen waar je doorheen reist. Op deze manier kun je letterlijk tientallen Euro’s sparen. Misschien ben je wel iets langer onderweg, maar als je uiteindelijk voor 50 euro minder in je eindbestemming aankomt is dat toch mooi verdiend.

Actuele brandstofprijzen in Europa
Dit zijn de actuele adviesprijzen van Euro95 benzine in een aantal landen:
Andorra € 1,26 per liter
België € 1,65 per liter
Duitsland € 1,66 per liter
Engeland € 1,63 per liter
Frankrijk € 1,52 per liter
Italië € 1,79 per liter
Luxemburg € 1,35 per liter
Nederland € 1,84 per liter
Oostenrijk € 1,37 per liter
Polen € 1,22 per liter
Spanje € 1,43 per liter
Tsjechië € 1,32 per liter
Zwitserland € 1,44 per liter

Per locatie kunnen de prijzen anders liggen. Aan de snelweg is over het algemeen duurder dan in een stad en ook in de buurt van landsgrenzen kunnen prijzen lager liggen vanwege de concurrentiepositie.Plaats een reactie