De beste korting op jouw hotel bestemming

Ga je op vakantie en boek je je hotels zelf via internet? Dan is het handig om te weten dat je niet overal dezelfde prijs betaalt voor een zelfde hotelkamer. Dat merk je al als je via verschillende hotelboekingssites gaat zoeken naar accommodaties op je uitgekozen vakantiebestemming. Zo is op het ene moment booking.com de voordeligste aanbieder, maar is het heel goed mogelijk dat voor andere data of als je op een ander moment gaat kijken ineens een andere aanbieder voordeliger blijkt te zijn. Voor de consument is het daarom soms vrij lastig om de beste prijs te vinden voor een bepaalde hotelkamer.

Wat ook niet iedereen weet is dat het soms voordeliger is om niet rechtstreeks bij de grote boekingssites je boeking te maken. Er bestaan speciale kortingssites zoals Shopkorting waar je soms wel flinke kortingen krijgt op bepaalde hotelboekingen. Zo kun je een korting van hotels.com krijgen die op kan lopen tot 7%. Deze korting wordt gegeven op de laagst mogelijke prijs die hotels.com aanbiedt. Als hotels.com een hoteldeal heeft met een korting van veertig procent op de normale prijs, dan heb je via Shopkorting nog steeds die extra korting over de uiteindelijke prijs. Om de korting te krijgen moet je wel lid worden van de site. Dat is helemaal gratis en zorgt ervoor dat je optimaal kunt profiteren van alle voordelen die er aan de leden gegeven worden.

Vraag je je af hoe het kan dat dergelijke sites dergelijke voordelen kunnen bieden? Dat is heel erg simpel. Boekingssites betalen commissie aan tussenpersonen voor de via hen tot stand gekomen hotelreserveringen. Door deze verkregen commissie geheel of gedeeltelijk door te geven aan de leden of klanten kunnen kortingssites zorgen dat ze de laagst mogelijke prijzen kunnen aanbieden. Daar profiteer jij als consument van en het kost je verder niets behalve de eenmalige moeite om je in te schrijven. Wat wil je nog meer?Plaats een reactie