De beste reistijd voor Thailand komt eraan

Nu het in Nederland steeds koeler en somberder wordt, breekt voor sommige vakantiebestemmingen de periode aan waarin zij het beste weer kennen voor een vakantie. Zo begint in verschillende Aziatische bestemmingen de moessonperiode een beetje op zijn eind te lopen. Tijdens het regenseizoen ziet een vakantiebestemming zoals Thailand, Laos, Cambodja of Vietnam er toch een stukje anders uit. In plaats van een aangenaam zonnetje dat de fraaie natuur en bezienswaardigheden beschijnt, is er vooral sprake van regenbuien die uiteindelijk ervoor zorgen dat je amper de prachtige kleurrijke foto’s kunt schieten die je juist op dit soort bestemmingen zou moeten kunnen schieten. Voor een rondreis is een beetje goed weer helemaal essentieel. Als modderstromen de wegen lastig te berijden maken of flinke onweersbuien het zicht op de weg enorm beperken, dan kan rondreizen bemoeilijkt of zelfs gevaarlijk worden.

Voor wie graag naar Thailand wil gaan om er rond te reizen breekt er nu een goede reisperiode aan. December tot en met half februari is de beste reistijd voor het continentale deel van Thailand en voor hoofdstad Bangkok. Voor de Similan eilanden, Phuket, Krabi, de Phi Phi eilanden, Koh Lanta, Koh Lipe is de periode laat december tot en met maart prima geschikt. Vanaf eind januari tot en met april is de beste reistijd voor de oostelijke kust van Thailand, waar bestemmingen zoals Ko Samui, Pattani and Songkhla liggen.

De Nederlandse winterperiode is daarmee hét moment om een Thailand rondreis te maken. Wie de kans op regen zoveel mogelijk wil beperken die wacht het beste tot rond de jaarwisseling. Kostentechnisch is wachten tot half januari nog beter. Als je de oplopende temperaturen in het voorjaar wilt ontlopen, zorg er dan voor dat je uiterlijk maart weer huiswaarts keert.

Combinatie met Cambodja

Een tip voor wie Thailand wil bezoeken, maar ook interesse heeft in Cambodja: reisorganisatie Kras biedt een combinatierondreis van deze twee landen aan. In vijftien dagen tijd bezoek je onder andere Bangkok, Chanthaburi, Phnom Penh en Siem Reap, waar de beroemde tempels van Angkor Wat bezocht worden.Plaats een reactie