De beste telefoons voor op reis

Als je op reis gaat dan gelden er vaak andere criteria voor een telefoon dan voor dagelijks gebruik in Nederland. Op reis wordt er vaak veel meer gefotografeerd en worden de foto’s vaak ook nog achteraf afgedrukt. Om een beetje fatsoenlijke foto’s in je vakantiefotoalbum te krijgen is de kwaliteit van de camera in je smartphone van belang. Ga je vloggen dan is de videokwaliteit ook nog van belang. Gebruik je je telefoon op reis veel om te navigeren of informatie op te zoeken dan gaat de batterijduur al snel een rol spelen. Voor sommige bestemmingen gaan andere factoren ineens een rol spelen zoals het om kunnen gaan met hoge of lage temperaturen, het stootvast zijn en hoe goed de telefoon afgedicht is tegen water en/of stof.

Dit is volgens ons, in geheel willekeurige volgorde, de top 5 van beste reistelefoons op dit moment:

Apple iPhone 7
Waterdicht, snel en nog redelijk handzaam, dat is de Apple iPhone 7 in een notendop. Het is het beste wat Apple op dit moment te bieden heeft. Voor mensen die Apple-minded zijn en graag met iOS werken is er geen beter alternatief. De camerakwaliteit is weer beter ten opzichte van de iPhone 6S, maar wordt wel overtroffen door sommige concurrenten.

Samsung Galaxy S7
Het topmodel van Samsung is een absolute topper op het gebied van fotograferen met je mobiele telefoon. De f/1.7 lens produceert prachtige 12 megapixel foto’s. Zeker bij goed licht krijg je prachtige vakantiefoto’s. De batterijduur is vrij gunstig voor een smartphone en de S7 is stof- en spatwaterdicht. Tot een diepte van 1,5 meter kun je telefoon tot 30 minuten onder water gebruiken.

Huawei P10
Het Chinese merk Huawei timmert hard aan de weg. Hun nieuwe topmodel is de P10. Deze smartphone is uitgerust met een dubbele Leica-camera (20 MP en 12 MP) die menig compactcamera verslaat op basis van prestaties. Het werkgeheugen van 4 GB in combinatie van een krachtige processor zorgt voor snelle verwerking van gegevens, wat ideaal is als je wilt navigeren met je telefoon.
Let op: als je vandaag of morgen bij Mobiel.nl deze Huawei P10 bestelt dan krijg je er gratis een Leica Sofort compactcamera t.w.v. € 289,- bij cadeau.

Nokia 3310
Een theoretische batterijduur van 1 maand (!), een verwachte aanschafprijs van rond de 50 euro, een gewicht van slechts 79 gram en gratis het spelletje Snake om te spelen tijdens de wachturen op luchthavens. Wat heb je nog meer nodig om te bellen op reis? De nieuwe Nokia 3310 zou ook zeer robuust en betrouwbaar moeten zijn. Hoewel het nieuwe toestel geen echte remake is van de 17-jaar oude oorspronkelijke Nokia 3310 is dit toestel voor sommigen wel een ideaal reistoestel. En wordt hij gestolen op het strand van Bali dan is de schade natuurlijk ook zeer beperkt.
De Nokia 3310 wordt naar verwachting in april of mei leverbaar.

Apple iPhone SE
Ja, nog een keer een Apple in dit lijstje. Deze ‘budget’ iPhone is niet alleen goedkoper dan de iPhone 7, technisch doet hij amper onder voor het topmodel van Apple. Hij is beter vast te houden dan de 7 of de 6(S), wat handiger is als je een beetje actief aan het fotograferen of filmen bent. Ook de is de batterijduur gunstiger dan die van de iPhone 7. Dat is dankzij het kleinere scherm.Plaats een reactie