Reissites — 15 mei 2013

Het ziet ernaar uit dat zomers weer de komende twee weken in Nederland niet te zien zal zijn. Wie in mei toch nog volop van de zon wil genieten die zal in het vliegtuig moeten stappen. De site zonkalender.nl heeft een overzicht gemaakt van de beste plekken voor een zonvakantie in mei. Deze gegevens zijn samengesteld op basis van klimatologische gegevens, de ideale omstandigheden voor een strandvakantie en de kans op slecht weer.

Hoewel er in Europa in mei al best wel wat aangename plekken te vinden zijn, behoren de Europese bestemmingen niet tot de toplanden voor een zonvakantie in mei. Je zult over het algemeen toch wat verder moeten vliegen. De Kaapverdische Eilanden en in iets mindere mate de Canarische Eilanden zijn in mei zonzeker en warm. Op de Canarische Eilanden kan het op sommige plekken nog wel iets aan de frisse kant zijn. De beste weersomstandigheden vind je bijvoorbeeld op de voormalige Nederlandse Antillen. Aruba, Bonaire en Curaçao zijn topbestemmingen in mei. Ook de Amerikaanse staten Florida en Hawaii zijn in mei aangenaam warm terwijl de kans op regen vrij klein is. Wie naar Mexico wil vliegen die kan naast Cancún en Playa del Carmen in mei ook kiezen voor de westkust. Hier ligt de populaire badplaats Puerto Vallarta, een populaire badplaats die dit jaar weer in het programma van Nederlandse touroperators opgenomen is.

Op het zuidelijk halfrond beginnen de landen waar men seizoenen kent richting de zomer te gaan. Australië staat daarom deze maand ook hoog in het lijstje van zonkalender.nl. Wie nog richting Dubai of Abu Dhabi wil gaan die moet er rekening mee houden dat de temperaturen op het Arabisch schiereiland flink aan het oplopen zijn. Zonzeker zijn de Emiraten nog wel, maar met temperaturen die rond de 35 tot 40 graden liggen overdag wordt het al wel bijna onaangenaam heet.

Op de zonkalender van mei zie je een overzicht van de geschiktheid van een groot aantal bestemmingen voor een zonvakantie in mei.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gerelateerd nieuws

In 12 uur

In 12 uur

10 november 2015
New York top 10

New York top 10

25 mei 2015
Parijs voor beginners

Parijs voor beginners

8 oktober 2014
Parijs tips

Parijs tips

2 oktober 2014
Lissabon voor beginners

Lissabon voor beginners

16 september 2014
Bretagne voor beginners

Bretagne voor beginners

14 september 2014
Luxemburg voor beginners

Luxemburg voor beginners

11 september 2014
Düsseldorf voor beginners
Neurenberg informatie

Neurenberg informatie

20 augustus 2014

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *