De Borromeïsche eilanden

De Borromeïsche eilanden liggen in het Lagio Maggiore ter hoogte van Stresa. Het zijn zeer terecht dé toeristische trekpleister van het Lagio. Een bezoek aan de Borromeische eilanden kan binnen één dag. Meestal omvat een bezoek de drie grootste eilanden. Officieel hoort er nog een vierde eilandje bij, maar veel meer dan een paar vierkante meter struikgewas is dit niet. Vanaf de verschillende plaatsen aan de oever varen er bootjes naar de eilanden toe. Uiteraard kun je ook gebruik maken van de officiële veerdienst van het Lagio Maggiore.

Ons bezoek begon op het vanaf Stresa meest ver weg gelegen eiland, Isola Madre. Op Isola Madre is een bijzondere botanische tuin gevestigd. Via en vastgestelde route loop je door heel de tuin die naast bijzonder mooie planten en bomen ook is verfraaid met beeldhouwwerken en moderne kunstinstallaties. Overal vanaf het eiland kijk je ook nog eens op het meer wat de tuin een extra speciaal karakter geeft. Naast de tuin bezoekt men ook nog het Pallazzo wat er is gebouwd. Bijzondere hier was de grote collectie poppentheaters en bijbehorende poppen en decor stukken. Er waren enkele prachtige exemplaren te bewonderen.

Tweede eiland wat we aandeden was Isola Pescatori, ook wel genoemd Isola Supriori. Dit is het enig eiland wat ook permanent bewoond wordt. Het eiland is bijna geheel bebouwd met huizen. De kleine straatjes wurmen zich daar een weg doorheen. Een prima eiland voor een lunch met natuurlijk prachtig uitzicht over het meer naar de andere eilanden. In het kleine kerkje kun je ook trouwen. Iets waar volop gebruik van weg gemaakt toen wij er waren. Het is natuurlijk ook een erg bijzondere locatie.

Het laatste eiland van ons bezoek was Isola Bella. Een bijzonder eiland met een bijzonder mooi Pallazo. Al rondlopend begrijp je heel goed waarom de familie Borromeo besloot hier een paleis te bouwen. Het paleis is erg mooi met prachtige overdadige versieringen en details. Er is getracht de inrichting intact te laten zodat men een goed beeld krijgt van de tijd waarin het paleis nog dienst deed. De balzaal en eetzaal geven goed de rijkdom uit die tijd weer. Bijzonder is ook de schelpen grot die bijna onder het gehele huis door loopt. Hier lijken huis en meer bijna in elkaar over te vloeien. Naast het prachtige paleis is ook hier de tuin weer erg mooi. Zeer karakteristiek is het met planten begroeide renaissancebouwwerk achter in de tuin. Vol met mooie beelden die figuren uit de Romeinse mythologie voorstellen. De opbouw in terrassen zorgt voor een leuk afwisselend beeld.

Meer info: Lago Maggiore voor beginners

//
//Plaats een reactie