De goedkoopste tickets naar Dubai

Op dit moment houden zowel ArkeFly als KLM uitverkoop met vliegtickets. Bij KLM is het Werelddeal Weken en bij ArkeFly Ticketsale. Maar waar boek je nu echt de voordeligste vliegtickets naar bijvoorbeeld een populaire winterzonbestemming als Dubai? Wij nemen de proef op de som en vergelijken de ticketprijzen naar Dubai in de maand februari 2014. Bij welke luchtvaartmaatschappij die rechtstreekse vliegtickets aanbiedt naar Dubai kun je het goedkoopste vliegen? Wij hebben het uitgezocht.

Wij hebben gezocht op vliegtickets in Dubai met een verblijf van 1 week in Dubai. De heenvlucht moet rechtstreeks zijn, de terugvlucht mag een tussensop hebben. Op die manier kunnen we ArkeFly en Transavia mee laten doen in de vergelijking.

De goedkoopste mogelijkheid bij Transavia is 305 euro voor een retour inclusief 5 euro boekingskosten. Je vertrekt dan bijvoorbeeld dinsdag 4 februari en vliegt 11 februari terug.

Bij ArkeFly boeken we het goedkoopste vliegticket dat geheel in februari valt voor 334 euro. De vliegsom bedraagt 319 euro voor vertrek zondag 9 februari (aankomst 10 februari) en retour op 17 februari. Daar komt 15 euro aan boekingskosten bij. De bij de Ticket Sale vermelde vanaf-prijs van 299 euro kunnen we in de maand februari niet zien met een verblijf van een week.

De goedkoopste tickets van 397,14 euro + 10 euro boekingskosten zijn bij KLM volop verkrijgbaar voor de maand februari. Je vliegt voor die 407,14 euro rechtstreeks van en naar Dubai. Vlieg je via Parijs dan kan het nog goedkoper bij KLM. Vanaf 356,26 euro (incl. boekingskosten) vlieg je via Parijs naar Dubai.

Bij Emirates vlieg je op meerdere data in februari retour voor 395,14 euro. Bijvoorbeeld met vertrek op 3, 4, 5 of 6 februari en een week later retour. Deze 395,14 euro is inclusief alle kosten. Bij Emirates vlieg je dan met de zeer comfortabele reuzenjumbo Airbus A-380.

Transavia komt puur op prijs als goedkoopste uit de bus, gevolgd door ArkeFly, Emirates en KLM. Als je eerlijk bent moet je wel een paar zaken meepakken in je vergelijking. Zo is het aanbod aan vliegtickets tegen deze laagste prijs bij KLM en Emirates veel ruimer dan bij de andere twee vervoerders. Ook zijn dit twee full-service vervoerders. Bij ArkeFly en Transavia moet je voor een aantal zaken bijbetalen. Zo kost stoelreservering je geld en krijg je zonder betaling niet te eten of te drinken. Bij Transavia betaal je ook voor ruimbagage. KLM en Emirates vliegen helemaal rechtstreeks. Bij ArkeFly en Transavia ben je op de terugweg zo’n twee tot drie uur extra kwijt vanwege een tussenlanding. En niet geheel onbelangrijk is dat je bij KLM en Emirates in ruimere toestellen zit, terwijl je bij ArkeFly en Transavia in de standaard stoelen aanzienlijk krapper zit.

Ga je ervan uit dat je wél aan stoelreservering doet (bijna noodzakelijk als je bij elkaar wilt zitten), tien euro per enkele reis uitgeeft aan drinken en iets te snacken en de kleinst mogelijke hoeveelheid ruimbagage meeneemt dan komt er bij Transavia 65 euro per retourreis bij. Bij ArkeFly kost je dit 42 euro extra. Ruimbagage is nu nog gratis bij ArkeFly.

De prijzen inclusief het minimum aan ruimbagage, de goedkoopste stoelreservering en een tientje per enkele reis aan eten/drinken (een flesje water kost je al 2,50 euro) komen als volgt uit:

Transavia EUR. 370,- p.p.
ArkeFly EUR. 376,-  p.p.
Emirates EUR. 395,14
KLM EUR. 407,14
KLM met overstap in Parijs EUR. 356,26

Je ziet dat de goedkopere airlines ineens niet zoveel meer schelen met KLM en Emirates. Als je meerekent dat je bij KLM en Emirates een volwaardige maaltijd krijgt, een gratis personal entertainment systeem ter beschikking hebt (bij ArkeFly 7,50 per enkele reis en bij Transavia niet mogelijk), rechtstreeks vliegt en meer stoelruimte hebt dan vraag je je serieus af of je voor de goedkoopste optie moet gaan of die paar procent extra moet betalen voor een full-service luchtvaartmaatschappij. Wij kiezen in dit geval altijd voor KLM of Emirates.

Uitgebreide informatie over vliegtickets naar Dubai vind je op vliegticketsDubai.infoPlaats een reactie