De kleinste kroeg van Gent

Het kleinste kroegje van Gent vind je aan de Groentenmarkt. Het is ’t Galgenhuisje, een café dat al sinds het jaar 1776 geopend is. Hiermee is het niet alleen de kleinste maar ook de oudste nog bestaande kroeg van Gent. Het café is gevestigd in een klein huisje dat tegen het Groot Vleeshuis aangebouwd staat. Vroeger deed dit huisje dienst als de plek waar ingewanden verkocht werden. Deze mochten vanuit hygiënisch oogpunt niet in het vleeshuis zelf verkocht worden. De naam van het café verwijst naar de galg die aan de buitenkant van het café gebruikt werd.

Café ’t Galgenhuisje bestaat uit twee verdiepingen en een kelder. In deze kelder is ook nog een klein restaurant gevestigd. Er worden in het café meer dan veertig bieren geschonken, waaronder het eigen Galgenbier. Als het weer het toelaat biedt het terras een flinke verruiming van de bezoekerscapaciteit. Het in de zomermaanden druk bezochte terras is een stuk groter dan de kroeg zelf. Het terras behoort tot de meest populaire terrassen van Gent.

Wie ’t Galgenhuisje zelf eens een keer wil bezoeken die kan dat zes dagen per week doen. Op maandag is ’t Galgenhuisje gesloten. Andere dagen is het vanaf 11 uur ’s morgens geopend.

galgenhuis1

galgenhuis2

galgenhuis3Plaats een reactie