De leukste dorpjes aan het Gardameer

Al sinds jaar en dag is het Gardameer een zeer populaire bestemming voor vakantiegangers van over de hele wereld. Het meer zelf biedt volop mogelijkheden voor de actieve watersporter, de dorpjes langs de oever van het Gardameer stralen veel rust en charme uit en bieden volop mogelijkheden om heerlijk te ontspannen.

Garda
Het karakteristieke Garda ligt aan de zuidoostelijke oever van het Gardameer en is één van de belangrijkste toeristische plaatsjes langs het meer. Het plaatsje heeft een prachtige promenade waarover het heerlijk flaneren is. Wanneer je Garda bezoekt raden we je aan een bezoekje te brengen aan de Santa Maria Maggiore kerk. Deze okerkleurige kerk staat aan de rand van het centrum en heeft een prachtig schip.

Arco
Het stadje Arco ligt op iets meer dan 5 kilometer van het Gardameer en is het bezoeken meer dan waard. De mooiste bezienswaardigheden in dit dorpje zijn het kasteel en de botanische tuinen. In deze goed onderhouden tuinen groeien planten en bomen van over de hele wereld. Op elke eerste en derde woensdag van de maand wordt de markt gehouden in Arco.

Sirmione
Sirmione is het drukst bezochte dorp aan het Gardameer en ligt op een schiereiland aan de zuidkant van het meer. Hoewel bijna alles in Simione om het toerisme draait biedt het dorpje een aantal prachtige bezienswaardigheden. Zo bestaat de entree naar het dorpje uit een imposante toegangspoort. Vanaf de heuvel waarop het kasteel ‘Castello de Simione’ heb je een schitterend uitzicht over het dorp en het Gardameer. Ook kun je de grotten die bij het dorp liggen bezoeken. Na een dagje slenteren door deze trekpleister is het heerlijk bijkomen op het Piazza Giosué Garducci.

Tórbole
Aan de noordzijde van het Gardameer ligt het pittoreske Tórbole. Dit dorpje en haar omgeving zijn vooral geliefd bij de actievere vakantieganger. Deze plek aan het Gardameer is vooral geliefd bij (wind)surfers. In de directe omgeving van Tórbole zijn diverse mountainbikeroutes en is het heerlijk wandelen door de heuvels.Plaats een reactie