De leukste wijken van New York

Hoge wolkenkrabbers, hippe restaurants, trendy boetiekjes, de grootste musea en ga zo maar door… New York has it all. Een bezoekje aan ‘the city that never sleeps’ hoort dan ook zeker thuis op je bucketlist. Of je nu op zoek bent naar een goedkope vakantie of een last minute deal, New York is altijd een goed idee! Maar waar moet je nou echt naartoe tijdens je trip naar deze wereldstad? We hebben de leukste wijken van New York voor je op een rijtje gezet!

Greenwich Village

Greenwich Village is één van de hipste wijken van de stad en ligt in Manhattan. We laten de wolkenkrabbers achter ons en komen terecht in een knusser gedeelte van de stad. Greenwich staat bekend als een creatieve wijk waar veel kunstenaars en artiesten wonen. Zo komen bijvoorbeeld Bob Dylan en Neil Diamond beiden uit Greenwich! Daarnaast herken je de wijk vaak terug in bekende tv-series zoals Sex and the City en Friends. Voor een hapje of drankje ben je hier ook aan het goede adres; in Greenwich vind je talloze gezellige restaurants en barretjes.

Williamsburg

Williamsburg staat bekend als de artistieke buurt van New York. De wijk is gelegen in Brooklyn en heeft invloeden uit verschillende culturen. De bekende Willamsburg Bridge vormt de verbinding tussen de wijk en Manhattan. Willamsburg is de laatste jaren steeds populairder geworden en mag zeker niet ontbreken tijdens je route langs de leukste wijken. Je vindt hier veel hippe koffietentjes, barretjes, vintage winkels en de zogenaamde ‘flea markets’.

SoHo

Ook SoHo wordt gezien als één van de meest trendy wijken van de stad. Deze prachtige en vooral creatieve wijk ligt in Manhattan en staat vol met restaurants, winkels en galeries. Oorspronkelijk was SoHo een vrij industriële wijk met veel fabrieken. Tegenwoordig is het een geliefde plek waar shopliefhebbers hun hart op kunnen halen. Daarnaast wordt ook deze wijk vaak gebruikt als filmlocatie.

East Village

Als je op zoek bent naar een wat minder drukke en toeristische plek, dan is East Village the place to be. Er wonen veel jongeren wat het een levendige en gezellige wijk maakt. Ook hier vind je veel barretjes en bistro’s waar je voor een fijn prijsje van een hapje en een drankje kunt genieten. Mocht je even willen bijkomen van al het lopen, dan is het Tompkins Square Park een heerlijke plek om lekker te relaxen.Plaats een reactie