De mooiste bestemmingen van Zuid-Amerika

De wereld is zo veel groter dan Nederland. Als je de kans hebt om buiten Europa op ontdekking te gaan, moet je die zeker aannemen! Jezelf verdiepen in andere culturen en talen heeft een grote positieve invloed op de mens. Bij verre reizen moet je wel bewust zijn van het feit dat je nogal even onderweg bent voordat je de bestemming bereikt hebt. Je kiest dus niet zomaar voor een weekje luxe reis in Brazilië. Een reis met grote afstand boek je ruim van tevoren en je zorgt dat je minimaal 2 weken de tijd neemt. De jetlag zal je dan geen kostbare dagen kosten en de heen- en terugreis verspillen ook geen tijd!

Ontdek de Peruaanse keuken

Een prachtige bestemming op het Zuid-Amerikaanse continent is Peru. De Peruaanse keuken staat bekend om de bijzondere ingrediënten en de rijke invloeden. De Indiaanse, Spaanse en Afrikaanse keukens komen bij elkaar in Peru. Naast het heerlijke eten is het landschap van Peru ook bijzonder mooi. Als je kijkt naar de ligging van het land, kun je al zien dat het een bijzondere locatie is. Aan de westkant grenst het land aan de Stille Oceaan, maar het indrukwekkende Andesgebergte gaat ook dwars door Peru heen. Aan de noord-oostkant van Peru zit je tevens in de Amazone Bassin. Het is geen verrassing dat je een hoop verschillende klimaten kunt vinden in dit land.

Deze uiteenlopende klimaten zijn ook mede verantwoordelijk voor de grote diversiteit in de Peruaanse keuken. Reizen naar Peru geeft je de mogelijkheid om gerechten uit alle streken te proeven. Aan de kust zal je veel zeevruchten en vis tegenkomen, maar verder het land in groeien de meest uiteenlopende soorten groente en fruit. De aardappel komt oorspronkelijk uit Peru. Je ziet dan ook veel gerechten die hier gebruik van maken.

De Inca’s en Machu Picchu

De meest indrukwekkende locatie die je kan bezoeken is toch wel Machu Picchu. Deze eeuwenoude Incastad moet je eens gezien hebben. Zeker als je houdt van geschiedenis en oude architectuur is Peru een uitstekende bestemming. Tegenwoordig kan je ook een hoop andere activiteiten doen in de buurt van het oude Machu Picchu. Kleurrijke markten en restaurantjes geven je de kans om helemaal in de Peruaanse cultuur op te gaan.

Brazilië en de Amazone

Zuid-Amerika is één van de rijkste gebieden in de wereld als het gaat om flora en fauna. Dit komt helemaal door het Amazoneregenwoud. Er worden nog dagelijks nieuwe soorten ontdekt. De natuur is dus schitterend en zeker een reden om een luxe reis naar Brazilië te boeken. Maar ook de cultuur is het meer dan waard. Rio de Janeiro is een gigantische stad waar je dagen eigenlijk te kort zijn om alles te ontdekken. Als je op het juiste moment in februari je reis naar Rio de Janeiro plant, kom je ook nog eens midden in het carnaval terecht! Dit carnaval is wereldwijd bekend en iedereen heeft wel beelden gezien van dit gigantische feest. De prachtige kleding en spetterende dance moves zorgen voor een groot plezier.

Als je interesse hebt in het koloniale verleden van Brazilië, zijn er ook speciale rondreizen langs bijzondere steden en straatjes te vinden. Bijzondere architectuur die nergens anders te zien is, kun je het hele jaar door bezoeken. Ook heerlijk op het strand relaxen is in Brazilië mogelijk. Het zonnige klimaat is in een groot deel van het land te vinden. Het is echter natuurlijk ook goed voor te stellen dat niet elke locatie het hele jaar goed te bereiken is. Brazilië is gigantisch, dus het is wel verstandig om van tevoren goed te kijken waar je heen wilt en vooruit te plannen.Plaats een reactie