De mooiste dorpjes aan het Gardameer

Het Gardameer is een prachtig meer in Italië, waaraan veel mooie dorpen te vinden zijn. Een aantal van deze dorpen stammen uit de middeleeuwen of zijn nog veel ouder. Sommige dorpen zijn in de Romeinse tijd ontstaan. Het zal dan ook niemand verbazen dat  dit fraaie historische dorpskernen opgeleverd heeft. Gelukkig is een redelijk deel van de oude straten, pleinen en nog geheel of grotendeels intact.

De site mooistedorpjes.nl heeft de meest aantrekkelijke dorpen aan het Gardameer gepubliceerd. Wij beperken ons in onderstaand overzicht tot wat wij zelf de vijf leukste/mooiste dorpen van het Gardameer vinden.

Salò

De bijna drie kilometer lange autovrije wandelboulevard in combinatie met de vele terrasjes, de prachtige pleinen en winkelstraat Via San Carlo maken voor ons van Salò het mooiste dorp aan het Gardameer. De Italiaanse levensstijl maken het plaatje af.

Tórbole

Tórbole is onderdeel van de gemeente Nago-Tórbole en ligt in het noorden van het Gardameer. Het mooiste moment om Tórbole te bezoeken is in de ochtend, als de wind nog aflandig is en de zon een mooie gloed werpt over het dorp. Tórbole is erg geliefd als stopplaats onder wielrenners en MTB’ers.

Peschiera del Garda

De vestigingen die de oude binnenstad van Peschiera del Garda ommuren geven de plaats een fraai uiterlijk. De citadel is voorzien van grachten rondom de muren en een sfeervol kanaal binnen de muren. Peschiera del Garda behoort niet voor niets tot de belangrijkste bestemmingen aan het Gardameer.

Sirmione

Als je het hebt over mooiste dorpjes aan het Gardameer, dan kun je eigenlijk niet om Sirmione heen. De oude binnenstad van het dorp ligt op het uiteinde van een schiereiland. Alle elementen die je nodig hebt zijn aanwezig: veel water, een mooi kasteel, sfeervolle pleinen, gezellige terrasjes, veel winkeltjes en als klap op de vuurpijl Romeinse overblijfselen als bezienswaardigheid.

Malcésine

Aan de oostkant van het Gardameer ligt Malcésine. Het dorp op zich is zeker charmant te noemen, vooral vanwege de vele nauwe straatjes die je in het centrum tegenkomt. Extra dimensie is de kabelbaan naar boven. Je kunt op die manier ineens op bijna achttienhonderd meter boven de zeespiegel staan en genieten van een betoverend uitzicht over het Gardameer en de bergtoppen.Plaats een reactie