De ruige wilde kust

Voor veel Nederlanders die Spanje bezoeken is Barcelona de eindbestemming. Een populaire bestemming voor een citytrip, maar bovendien ook relatief dicht bij huis. Barcelona ligt in het noordoosten van Spanje, niet zo gek ver van Frankrijk. Als je dus met de auto reist is de regio Barcelona veel dichter bij dan bijvoorbeeld Valencia, dat helemaal in het zuiden van Spanje ligt. Natuurlijk is het nog een flinke rit, maar het is te doen om hier in twee dagen tijd naartoe te reizen. Uiteraard kun je ook vliegen, maar nu richten we ons even op de mogelijkheid van het hebben van eigen vervoer. Natuurlijk kun je ook ter plaatse een auto huren.

De naam
Trek er eens op uit. Barcelona is een prachtige stad maar ook de regio en dan voornamelijk de kustregio, is zeer de moeite waard. Barcelona ligt aan de Spaanse oostkust, aan de Costa Brava. Letterlijk vertaald betekend dit ‘Wilde Kust’. Dit indiceert al dat het een prachtige ruwe kustlijn is waar Barcelona aan ligt. In totaal is de Costa Brava zo’n 200 kilometer lang. De term Costa Brava werd voor eerst gebruikt in 1908 door een journalist die op deze manier het ruige karakter van de kust beschreef. Het was uiteindelijk in 1963 dat de naam Costa Brava een officiële aanduiding werd.

Maak een rondrit
De 200 kilometer lange kustlijn leent zich uitstekend voor een kleine rondrit met de auto. Het beste is om hier twee of drie dagen voor uit te trekken, maar het kan natuurlijk ook in één dag. Er zijn een aantal badplaatsen waar je kunt kiezen om een stop te maken om lekker te genieten van de zon of een terrasje te maken. Bekende badplaatsen zijn Blanes, Lloret de Mar en Tossa de Mar. Deze laatste badplaats heeft bovendien een zeer mooie ligging met typische voor deze streek aandoende gebouwen. Het ligt op een kleine heuvel en de straatjes zijn er nauw. Bovendien is er ook nog eens stadsmuur. Iets wat je terug brengt naar andere tijden. Naast leuke badplaatsen met mooie uitzichten over de Middellandse Zee zijn er ook tal van locaties waar je geconfronteerd wordt met het ruige karakter van de Costa Brava. Mooie rotspartijen in een groene omgeving vormen een indrukwekkend contrast met het azuurblauwe water van de zee.  Kijk even goed wat voor jou de ingrediënten zijn voor een leuke rondreis langs de Costa Brava en waarschijnlijk is het mogelijk om je reis geheel af te stemmen naar je eigen wensen. Laat je verassen door de Costa Brava!Plaats een reactie