De tien mooiste dorpjes van de Ardennen

In de Ardennen zijn tal van bezienswaardigheden en fraaie plaatsen te vinden. Zelfs zoveel dat het soms lastig is om te kiezen. Speciaal daarvoor hebben wij een top 10 gemaakt van de mooiste dorpjes in de Ardennen. Deze top 10 is in willekeurige volgorde, maar het zijn allen dorpjes waarvan wij vinden dat ze de moeite van het bezoeken waard zijn.

Kastelen en Burchten
Veel van deze mooiste dorpjes hebben kastelen en/of burchten of dan wel restanten hiervan. Zo staat in het centrum van Spontin het gelijknamige kasteel dat stamt uit de 13e eeuw. In Theux vind je het kasteel van Franchimont, deze prachtige ruïne doet je terugbrengen naar vervlogen tijden. Tot slot vind je in de buurt van Celles nog het Kasteel van Vêves dat dateert uit 15e eeuw.

Kerken en Kloosters en bedevaart
Uiteraard heeft elk van de mooiste dorpjes wel een kerk. Zeker de kerk van Sint-Martinus in Crupet is de moeite van een bezoekje waard. Bovendien is dit sinds een openbaring in 1903 in de nabij gelegen grot een populair bedevaartoord.  In Villers-devant-Orval vinden we dan weer de ‘Abdij Notre-Dame d’Orval’ Deze Abdij doet nog altijd dienst als klooster. Op het grondgebeid van de Abdij worden trappistenkaas en ook de bekende Trappist Orval(bier) gemaakt.

De overige vijf
Soiron is een prachtig dorp dat is opgenomen in de lijst van mooiste plaatsjes in Wallonië, ook wel ‘Les Plus Beaux Villages de Wallonie’ genoemd. Een andere dorpje dat zeker niet in onze top 10 mag ontbreken is Limbourg, Dit oude plaatsje aan de Vester was ooit de hoofdstad van het Groothertogdom Limburg. In de omgeving van Weris vind je dan weer aparte rotsformaties en Dolmen die stammen uit lang vervlogen tijden. Wil je van het uitzicht genieten, dan moet je zeker eens de Belvédère beklimmen in het dorpje Durbuy. Tot slot nog Sohier die onze top 10 van mooiste dorpjes vervolledigd. Dit dorp heeft sprookjesachtige ligging door de bosrijke omgeving.Plaats een reactie