De twee gezichten van Ibiza

Men heeft het wel eens over het Ibiza-gevoel. Wat dat precies inhoudt is lastig te omschrijven. Het Ibiza-gevoel is voor ieder mens persoonlijk. Voor sommige mensen is Ibiza rust en relaxen, terwijl voor anderen Ibiza vooral het feesten echt bij Ibiza hoort. Wij hebben deze zomer Ibiza op twee verschillende manieren ervaren. Eerst een week in een hotel in het hart van de levendige badplaats Playa d’en Bossa, daarna een week in een rustige villa in de heuvels bij Santa Eulalia del Río. Duidelijk is dat beide soorten vakanties op en top Ibiza zijn, maar toch heel verschillend.

Playa d’en Bossa

De badplaats Playa d’en Bossa ligt in het zuidoosten van het eiland Ibiza. Wij verbleven in kamer 238 van hotel Migjorn Ibiza. Een design viersterrenhotel dat midden in het dorp gelegen is. Onze kamer lag aan de straatkant, waardoor bijna ieder geluid doordringt tot je hotelkamer. Dat betekent de hele avond en een groot deel van de nacht muziek, auto’s, sirenes, luidruchtige stappers en overvliegende vliegtuigen dankzij het nabijgelegen Ibiza International Airport. Binnen een straal van 800 meter heb je diverse bars, restaurants en clubs zoals Ushuaïa en Space. Hier ben je in het levendige deel van Ibiza, waar feesten en het strandleven prioriteit heeft. Een heerlijke kant van Ibiza, waarbij je de rust op moet zoeken met een huurauto als je daar zin in hebt.

Het drukke Playa d'en Bossa
Het drukke Playa d’en Bossa

Villa

Na een week in Playa d’en Bossa is een villa een oase van rust. Wij huurden villa Can Xumeu den March via huishurenibiza.nl. Can Xumeu is een schitterende villa in de Atzaro vallei, naast San Lorenzo en boven Santa Eulalia. Wat direct opvalt is de rust. Het enige geluid dat je hoort is van de wind, de krekels en af en toe een verdwaalde kat. De villa is luxe, sfeervol en vooral ruim. Het uitzicht over de vallei is weergaloos. Dit is de rustige kant van Ibiza. Het gevoel van totale ontspanning, waarbij alles mag en niets moet.

Onze slaapkamer in 'onze' villa op Ibiza.
Onze slaapkamer in ‘onze’ villa op Ibiza.

Voorkeur?

Natuurlijk is een luxe villa als accommodatie veel aangenamer dan een hotel waarbij het comfort soms ver te zoeken is. Maar naar het zwembad lopen van een hotel lopen waar een DJ typische Ibiza sounds laat horen en waar de over je een heerlijke mojito komt brengen is ook op en top vakantiegevoel. Waarschijnlijk zouden we een volgende keer wederom de mix van beide Ibiza-werelden kiezen.Plaats een reactie